Hayvan Yetiştirme Deneme Sınavı Sorusu #1394024

Aşağıda verilen şıklardan hangisi tamamen etçi sığır ırklarını gösterir?


Hereford, Angus, Siyah Alaca

Simmental, Esmer, Angus

Charolais, Hereford, Limousin

Limousin, Jersey, Simmental

Kırmızı Angus, Boynuzsuz Hereford, Boz Irk


Yanıt Açıklaması:

Angus İskoçya’nın kuzey doğu kısmında elde edilmiş bir ırktır. Angusun ortaya çıktığı yer yağışların yıla dağılımının meralar açısından son derece uygun olduğu bir bölgedir. Ayrıca bölgenin iklimi de sığırlar için oldukça uygundur.

Shorthorn İngiltere’nin kuzeyinde elde edilmiş bir ırktır. Etçi ve sütçü olmak üzere iki tipi vardır. Kırmızı, beyaz, kırçıl veya kırmızı beyaz lekeli renk grupları görülebilir.

Charolois Fransa’nın kuzeyinde geliştirilmiş bir etçi ırktır. Boynuzlu olan bu ırkta renk beyaz veya krem rengi olup, deride oldukça yaygın bir pigmentasyon görülür. İri cüsseli etçi ırklardan biri olarak bilinen Charolais’nin dişileri 575-900 kg, erkekleri 900- 1100 kg canlı ağırlıkta olabilmektedir.

Limousin Fransa’nın batısından köken alan bu ırkta renk kırmızıdan altın sarısına kadar değişebilir. Buzağıları hızlı büyüyen bu ırkın karkasında yağ oranı görece düşüktür.

Hereford İngiltere’den köken almış bir ırktır. Yüz tamamen beyaz renklidir. Vücut kırmızı renkli olup boyun ve karın altı, kuyruk ucu ve sırt ile bacakların ucu beyazdır. Boynuzlu bir ırktır. Bu ırktan yeni bir ırk olarak Boynuzsuz Hereford ırkı üretilmiştir.

Yorumlar
  • 0 Yorum