Hijyen ve Sanitasyon Deneme Sınavı Sorusu #502281

Aşağıdakilerden hangileri işitme cihazları ve kulaklıklar ile ilgili alınabilecek sağlık ve hijyen önlemleri arasında yer alır?
I. Eğlence ve dinleme amaçlı kullanılan kulaklıklar yüksek sesle kullanılabilir.
II. İşitme cihazları kozmetik ürünlerden ve saç spreylerinden korunmalıdır.
III. İşitme cihazları kulak burun boğaz uzmanı hekimlerce yapılan muayene sonucunda, onların önerilerine uygun şekilde kullanılmalıdır.
IV. Kullanım amacı ne olursa olsun tüm kulaklıklar kişiye özgü olmalıdır.


I ve II

III ve IV

I, III ve IV

II, III ve IV

I, II, III ve IV


Yanıt Açıklaması:

-İşitme cihazları kulak burun boğaz uzmanı hekimlerce yapılan muayene sonucunda, onların önerilerine uygun şekilde kullanılmalıdır.
-İşitme cihazları her zaman dikkatli kullanılmalı, kulaklık kısmı nem ve sıcaktan korunmalıdır.
-İşitme cihazları kullanımda değilken kapalı konumda ve kutusunun içinde saklanmalıdır. İşitme cihazının pillerinin düzgün çalıştığı kontrol edilmeli ve dolu yedek pil bulundurulmalıdır.
-İşitme cihazları kişiye özel olmalıdır. Kullanıldıktan sonra kulaklık ve kalıp kısmı önce kuru bir bezle yavaşça silinmeli, kulak kirinin kulaklığı tıkamaması sağlanmalıdır. İşitme cihazı üreticisinin önerdiği temizleme solüsyonları kullanılabilir.
-İşitme cihazları kozmetik ürünlerden ve saç spreylerinden korunmalıdır.
-Kullanım amacı ne olursa olsun tüm kulaklıklar kişiye özgü olmalıdır. Başkasının kulaklığı kullanılmamalıdır. Günümüzde eğlence amaçlı TV, bilgisayar vb. cihazlara bağlı olarak kullanılan kulaklıklar da kişiye özgü olmalıdır.
-Kulaklıklar da kullanımdan sonra kuru bezle ve yapısına uygun olarak üreticisinin önerdiği uygun temizleme solüsyonları ile silinerek temiz bir bez veya saklama kutusuna konulmalıdır.
-Eğlence ve dinleme amaçlı kullanılan kulaklıklar yüksek sesle kullanılmamalıdır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum