Hücre Kimyası Deneme Sınavı Sorusu #1261709

'‘Standart serbest enerji değişimi’ (?G°) ise, standart koşullar altında bir reaksiyonda başlangıçtan denge durumuna kadar ki süreçte meydana gelen enerji değişimidir." ifadesinde bahsedilen standart koşullar aşağıdakilerden hangisidir?


1 atmosfer (atm) basınç, 25°C sıcaklık ile başlangıç (reaktant) ve ürün konsantrasyonlarının 1 molar (M) olduğu durumdur.

1 atmosfer (atm) basınç, 25°C sıcaklık ile başlangıç (reaktant) ve ürün konsantrasyonlarının 2 molar (M) olduğu durumdur.

10 atmosfer (atm) basınç, 25°C sıcaklık ile başlangıç (reaktant) ve ürün konsantrasyonlarının 1 molar (M) olduğu durumdur.

1 atmosfer (atm) basınç, 23°C sıcaklık ile başlangıç (reaktant) ve ürün konsantrasyonlarının 1 molar (M) olduğu durumdur.

10 atmosfer (atm) basınç, 25°C sıcaklık ile başlangıç (reaktant) ve ürün konsantrasyonlarının 0.1 molar (M) olduğu durumdur.


Yanıt Açıklaması:

Burada standart olarak bahsedilen koşullar; 1 atmosfer (atm) basınç, 25°C sıcaklık ile başlangıç (reaktant) ve ürün konsantrasyonlarının 1 molar (M) olduğu durumdur.

Yorumlar
  • 0 Yorum