İçecek Bilgisi Deneme Sınavı Sorusu #744886

Aşağıda anlatılan çay demleme tekniğindeki püf noktalara dair verilen cümlelerden hangileri doğrudur?

I. Çay demleme esnasında kaynatılmış suyun (100°C), demliğe dökülmesi ve ardından kullanılacak miktardaki çayın demlikteki bu suyun içine konmasıdır.

II. Kaynayarak oksijen kaybına uğramış suya tekrar oksijen kazandırmak için çayı demlerken suyu yüksek mesafeden hava ile temas sağlayarak çayın üzerine dökmek gerekmektedir.

III. Hâlâ sıcak olan suyu demliğin üzerinde gezdirerek dökerek demlemek, böylece çayın haşlanmasını engellemek önemlidir.

IV. Çayı demledikten sonra demliği çaydanlığın üzerine oturtarak, kısık ateşte 30 dakika pişirmek gerekmektedir.


I-II-VI

I-III-IV

Yalnız II

I-IV

I-II-III-IV


Yanıt Açıklaması:

I. Çay demleme esnasında, önce kaynatılıp biraz soğutulmuş suyun (75-85°C), demliğe dökülmesi ve ardından kullanılacak miktardaki çayın demlikteki bu suyun içine konmasıdır. II. Kaynayarak oksijen kaybına uğramış suya tekrar oksijen kazandırmak için çayı demlerken suyu yüksek mesafeden hava ile temas sağlayarak çayın üzerine dökmek gerekmektedir. III. Hâlâ sıcak olan suyu demliğin tek bir noktasından (üzerinde gezdirmeden) dökerek demlemek, böylece çayın haşlanmasını engellemek önemlidir. IV. Çayı demledikten sonra demliği çaydanlığın üzerine oturtarak, kısık ateşte 12-15 dakika pişirmek gerekmektedir.

Yorumlar
  • 1 Yorum
  • gülser azat 28.11.2020 14:17:38

    cevaplar yanlış,yeniden incelenmeli