İçerik Yönetim Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #1325407

Aşağıdaki bağlantılardan hangisi host konsolu ortak ayarlar sekmesinde yer almaz?


Kontrol paneli

Eklentiler

Dosya yönetimi

Host ayarları

Süper kullanıcı hesapları


Yanıt Açıklaması:

Ortak Ayarlar Sekmesi

Eklentiler (modüller): Süper kullanıcı platform içinde kullanılan ya da kullanılacak olan eklentilerin satın alma, kurulum, yükseltme, oluşturma ve yönetme işlemlerini eklentiler sayfasından gerçekleştirir.

Dosya yönetimi: Hem DNN platformu hem de platform tarafından yönetilen diğer sitelerin dosyalarının yönetimi bu sayfadan gerçekleştirilir. Bu sayfada dijital varlık yönetimi (digital asset management - DAM) modülü kullanılmaktadır. Elektronik ortam üzerinde üretilen, kullanılan ve paylaşılan; belge, video, ses kaydı, fotoğraf vb. bütün içerik öğeleri dijital varlık olarak isimlendirilir. Host ayarları: DNN platformuna uygulanacak yapılandırma ayarlarının gerçekleştirildiği sayfadır. Ayrıca oluşturulacak siteler için gerekli olan site tasarım, vekil sunucu (proxy), barındırma alanı, SMTP sunucu, yüklenecek dosya uzantıları, zaman aşımı ve dosya yükleme boyutu ayarları vb. birçok yapılandırma ayarının varsayılan değerlerinin girildiği sayfadır.

Kontrol paneli: Kontrol paneli sayfasında; sunucu yapılandırması, host ayarları, oluşturulan siteler, yüklü bulunan modül ve temalar hakkında genel bilgiler sunan kontroller bulunmaktadır. Yeni kontrol yüklenmesi ve yüklü kontrollerin etkinleştirilmesi veya devre dışı bırakılması bu sayfadan yapılır.

Site yönetimi: DNN platformu üzerinde site oluşturmak ve düzenlemek için gerekli işlemler bu sayfadan yapılır.

Yorumlar
  • 0 Yorum