İçerik Yönetim Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #1325408

Aşağıdaki bağlantılardan hangisi yönetim konsolu gelişmiş ayarlar sekmesinde yer almaz?


Arama Motoru Site Haritası

Dil Kütüphanesi

Geri dönüşüm kutusu

Eklentiler (modüller)

Site Sihirbazı


Yanıt Açıklaması:

Gelişmiş ayarlar sekmesi

Arama Motoru Site Haritası: Kullanıcıların, bir ya da daha fazla arama motoruna kayıt ettirmek üzere site haritası yapılandırmalarına olanak sağlayan sayfadır. Web sitesinde bulunan sayfaların önceliklerinin belirlenmesi ve gizli sayfaların da arama motorları tarafından

taranabilmesi amacıyla site haritasına eklenip eklenmeyeceği, bu sayfada belirlenir.

Aygıt Önizleme Yönetimi: Süper kullanıcı ve yöneticilere farklı mobil cihazlar üzerinde web sitesinin nasıl görüneceği konusunda fikir vermek için ön izleme profilleri oluşturulmasına ve kullanılmasına olanak sağlayan sayfadır.

Dil Kütüphanesi: Yöneticilerin çoklu dil desteğine sahip web siteleri oluşturmalarına, çevirileri ve dil dosyalarını yönetmelerine imkan sağlar. Bununla birlikte yöneticilerin yeni bir dil kurulumu yapma izinleri bulunmamaktadır. Yeni bir dil kurulumu süper kullanıcı tarafından yapılabilir. Eklentiler (modüller): Sayfa düzenleyenlerin ve web sitesi yöneticilerinin mevcut siteye yeni ve kurulu olan modülleri eklemelerine olanak sağlayan modüldür. Host konsolda bulunan eklentiler sayfasından farklı olarak modül kurma, satın alma veya modülü sistemden kaldırma ile ilgili işlemler, web site yöneticileri tarafından yapılamaz.

Google Analytics: Yöneticilerin ve yetkili kullanıcıların çevrimiçi arama sonuçlarını analiz etmelerine ve geliştirmelerine olanak sağlayan işlemlerin bulunduğu sayfadır.

Listeler: Host konsolda bulunan listeler sayfasında oluşturulan listelerin kopyaları bu sayfada web sitesinde kullanılmak üzere eklenebilir ve yeni metin-değer girdileri eklenebilir. Yönetim konsolunda bulunan listeler, host konsoldaki listelerdeki metin-değer girdilerine erişebilir fakat host konsoldaki listeler yönetim konsolunda bulunan listelerdeki girdilere erişemez.

Arama Yöneticisi (Search Admin): DNN platformu arama yetenekleri ile ilişkili yapılandırmaların yapıldığı sayfadır. Arama yöneticisi, son endekslemeden beri önemli değişiklikler oluştuysa arama içeriğinin tekrar endekslenmesini sağlar. Arama yöneticisi ile eş anlam

lı kelimeleri gruplandırarak arama işlemini kolaylaştırılabilir. Yöneticilerin, arama işlemi gerçekleştirilirken arama sonuçlarının değerini azaltan bazı kelimelerin engellenmeleri için gerekli düzenlemeleri yapmalarına imkân tanır.

Site Sihirbazı: Kullanıcının adım adım temel site ayarlarını düzenlemesine olanak sağlayan sayfadır. Site Sihirbazı kullanıcı dostu arayüzü ile yöneticilerin web siteleriyle ilgili özellikleri yapılandırmalarına yardımcı olur. Sihirbazdaki adımları İleri/ Geri butonlarına tıklanarak takip edilir ve gerekli görülen değişiklikler gerçekleştirilebilir. Web sitesi ile ilgili yeterli yapılandırma tamamlandığında Bitir düğmesine tıklanır.

Site Yönlendirme Yönetimi: Kullanıcıların web sitesini görüntüledikleri cihazın türüne bağlı olarak farklı site ya da site sayfalarına yönlendirilebilmeleri için yöneticiye yardımcı olan yapılandırma ayarlarının bulunduğu sayfadır.

Taksonomi: Site içeriğini sınıflandırabilmek amacıyla sayfa ve modüllerin ilişkilendirileceği etiketlerin oluşturulmasına ve yönetilmesine imkân sağlayan sayfadır.

Themes / Temalar: Bu sayfa yöneticilere, temaları ön izleme ve web sitesine uygulama imkânı sağlarken; süper kullanıcılara temaları düzenleme ve silme imkanı sağlamaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum