İçerik Yönetim Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #1325426

SWOT (Kuvvetli yönler, zayıf yönler, fırsatlar ve tehditler) analizinden de yararlanılması içerik yönetim sisteminin seçim sürecinin hangi aşamasıdır?


Kullanım Senaryoları Oluşturmak

Temel Bir Liste Oluşturmak

Tarafsız Referans ve Benzer Deneyimlerin Değerlendirilmesi

Aday IYS Çözüm ve Firmaların Tespiti

Test Süreci


Yanıt Açıklaması:

Aday IYS Çözüm ve Firmaların Tespiti

İçerik yönetim sistemleri sanıldığının aksine ol­dukça geniş bir pazardır. Önemli olan, bu yazılım­ları farklı kanallar aracılığı ile tespit edebilmektir. İYS seçiminde bulunacak kişi ya da kurumlar tarafından sıklıkla düşülen tuzak ise İYS çözümlerinin sınırlı sayıda olduğunu varsaymaktır. Bu nedenle öncelikle seçenekleri arttırıcı keşif çalış­ması yapılmalıdır. İYS çözümlerinin %30’u benzer özellikler taşırken %70’i farklı özellikler taşıyabil­mektedir. Eğer az sayıda İYS çözümü incelenirse muhtemelen çok daha uygun olan çözüm ıskala­nacaktır. Bu nedenle kurumların öncelikle yerel İYS marketini incelemeleri ve tüm olası çözümleri ortaya çıkarmaları gerekmektedir.

Risk yönetimi kurumlar için önemli bir ko­nudur. Bu hassasiyet, İYS çözümlerinin seçimine de yansıtılmalıdır. Karmaşık ve güçlü bir İYS çö­zümü ile olası risklerin ve sorunların önüne geç­mek mümkün olmayabilir. Büyük sistemlerin iyi olduğu ön yargısı ile yola çıkılmamalıdır. Gerçekçi ihtiyaçlara cevap verebilen tüm İYS çözümleri, bu açıdan da ele alınarak uygun seçenek sayısı müm­künse 2’ye kadar düşürülebilir. Bu süreçte, SWOT (Kuvvetli yönler, zayıf yönler, fırsatlar ve tehditler) analizinden de yararlanılabilir.

İYS çözümlerinin alınacağı firmalara, Uyumlu/ Uyumlu Değil/Kısmen uyumlu tarzında bir liste­nin doldurtulması aslında bir vakit kaybıdır. Bu cevaplar, aracı firma ya da satıcıya sözleşmedeki gerçekleri gizleme şansı vermekle birlikte ürünün gerçek kapasitesini de gizler. Bu yaklaşım yerine, aracı kurumlardan açık ifadelerle cevaplarını ver­meleri ve gerektiğinde ekran görüntüleri ile örnek­ler vermeleri sağlanmalıdır. Hatta gerektiğinde ge­rekli ek bilgi ve dönüş yapmayan aracı kurumların sonraki aşamalarda yer alamayacağı bildirilmelidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum