İdare Hukukuna Giriş Deneme Sınavı Sorusu #1349149

İdari sözleşmeler ve türleri hakkında aşağıdakilerden hangisi söylenemez?


İda^renin Sözleşmeleri, ida^ri^ sözleşme kavramından daha geniş bir kavram olup hem ida^ri^ sözleşmeleri hem de ida^renin özel hukuk sözleşmelerini kapsar.

İda^renin yaptığı sözleşmeler, tabi olduğu hukuk dalına göre ida^renin özel hukuk sözleşmeleri ve ida^renin ida^ri^ sözleşmeleri olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. İda^renin ida^ri^ sözleşmelerine kısaca “ida^ri^ sözleşmeler” denmektedir.

Eğer yasalar ida^renin taraf olduğu bir sözleşmeyi ida^ri^ sözleşme olarak belirlemişse, içeriği ne olursa olsun o sözleşmeyi ida^ri^ sözleşme olarak kabul etmemiz gerekecektir.

Eğer yasalar ida^renin taraf olduğu bir sözleşmeyi özel hukuk sözleşmesi olarak belirlemişse, içeriği ne olursa olsun o sözleşmeyi özel hukuk sözleşmesi olarak kabul etmemiz gerekecektir.

Eğer yasalar ida^renin taraf olduğu bir sözleşmeyi ida^ri^ sözleşme olarak belirlememişse; taraflardan en az biri ida^re tüzel kişisi olursa sözleşme ida^ri^ sözleşmedir.


Yanıt Açıklaması:

Eğer yasalar ida^renin taraf olduğu bir sözleşmeyi ida^ri^ sözleşme olarak belirlememişse; taraflardan en az biri ida^re tüzel kişisi olursa, sözleşme kamu hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin ise ve sözleşme özel hukuk hükümlerini aşan hükümler içeriyorsa, sözleşme ida^ri^ sözleşmedir, aksi halde söz konusu sözleşme, ida^renin özel hukuk sözleşmesidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum