II. Meşrutiyet Dönemi Türk Edebiyatı Deneme Sınavı Sorusu #714951

Milli Edebiyat Döneminde, sanattan çok fikir içerikli bir edebiyattan söz edilebilir. Bunun nedeni aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru ifade edilmiştir?


Milli Edebiyat Dönemi siyasi ve sosyal anlamda tam bir geçiş dönemidir. Böyle dönemlerde ne yazarın ne de okuyucunun, eserin fikrini anlamak için uzun uğraşlar vermeye tahammülü vardır

Edebiyat sanatının ham maddesi dildir ve bu nedenle diğer sanatlardan ayrı düşünülmesi gerekir. Edebiyatın ham maddesi olan dilin insanlar arsındaki iletişim için de kullanıldığının unutulmaması gerekir.

Milli Edebiyat Dönemi yazarları farklı mesleklerden kişilerdir ve dolayısıyla dili kullanım sınırları bellidir.

Milli Edebiyat Döneminde dilin çok yönlü kullanımı söz konusudur bu da çok farklı fikir içerikli bir edebiyatın ortaya çıkması ile sonuçlanmıştır.

Milli Edebiyat Döneminin farklı görüşlere göre farklı yıllarla sınırlanmış olması sanattan çok fikir içerikli edebiyatın oluşmasına neden olmuştur.


Yanıt Açıklaması:

Aslında soru kendi cevabını da içermektedir. Geçiş dönemlerinde edebiyatın sanatsal olmasından çok yol gösterici olması beklenmektedir. Böyle dönemlerde okuyucu ve yazar sanatsal kaygılardan uzaklaşarak fikirlerin karşılıklı aktarılması kaygısını taşırlar.

Yorumlar
  • 0 Yorum