İkna Edici İletişim Deneme Sınavı Sorusu #813604

  • İş güvenliği beklentileri kariyer seçimi yapacak insanlar için önemli ikna araçlarıdır.

  • Politikacılar işten çıkarmaları durduracaklarını ve Sosyal Güvenlik bütçelerinin uygulanabilirliğini artıracaklarını vaat ederler.

  • Terörist saldırılara karşı karakollar, havaalanları, mahkemeler ve diğer kamuya açık alanlar metal detektörleri, hatta silahlı korumalar tarafından korunmaktadır.

     
    Yukarıdaki maddeler uyum yaratan araçlardan hangisine örnektir? 


Güven yaratma 

Öngörü

Etkileme

Ödül kullanımı

Vaat etme 


Yanıt Açıklaması:

Güven Yaratma: Denge ihtiyacımıza seslenen çekiciliklerden biri bize güvende olduğumuzun hissettirilmesidir. Maslow’un “İhtiyaçlar Hiyerarşisi”nde ve V. Packard’ın, “SaklıGereksinimler”inde belirtildiği gibi güvenlik temel bir gereksinimdir ve çeşitli boyutlarıbulunmaktadır. Terörist saldırılara karşı güvende olduğumuzu hissettirebilmek için, karakollar, havaalanları, mahkemeler ve diğer kamuya açık alanlar metal detektörleri, hatta silahlıkorumalar tarafından korunmaktadır. İş güvenliği beklentileri kariyer seçimi yapacak insanlar için önemli ikna araçlarıdır. Politikacılar işten çıkarmaları durduracaklarını ve Sosyal Güvenlik bütçelerinin uygulanabilirliğini artıracaklarını vaat ederler. Bazen bunu kullanan ideolojik ikna edicilerle de karşılaşırız. Din önderleri, dine bağlı kalarak, dini törenlere katılarak lanetlenmekten kaçınabilmek için bağışlarını artırarak takipçilerini ikna ederler. Elbette iyi amaçlar da güvenlik hissi yaratabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum