İkna Edici İletişim Deneme Sınavı Sorusu #63957

Aşağıdakilerden hangisi ikna edici iletişimde korku araçlarını içeren mesajların özellikleri ile verilen bilgi yanlıştır?


Daha büyük korku doğuran mesajlar daha az korku doğuran mesajlardan daha ikna edicidir.
Daha yoğun içerikli mesajlar genellikle daha büyük korkuyu doğurur.
Bazen bir mesajda korkunun çok yoğun olduğu düşünülürken, ortaya yoğun olmayan bir korkunun çıkmasıyla ikna edici etkileri zayıf olacaktır.
Daha güçlü korku aracı içerikli mesajlar aynı zamanda daha zayıf içerikli olanlardan daha ikna edicidir.
Daha az korku doğuran mesajlar daha büyük korku doğuran mesajlara oranla ikna ediciliği daha yüksektir.

Yanıt Açıklaması: Korku araçlarını içeren mesajlar geniş ve karışıktır ancak konuya genel bir bakış dört temel sonuç ile ifade edilebilir. • Birincisi, daha yoğun içerikli mesajlar genellikle daha büyük korkuyu doğurur. • İkincisi, daha güçlü korku aracı içerikli mesajlar aynı zamanda (tutumları değiştirmede, eğilimler ve eylemlerde) daha zayıf içerikli olanlardan daha ikna edicidir. • Üçüncüsü (ve ilk ikisinin doğal bileşimi olan), başarılı biçimde daha büyük korku doğuran mesajlar korkunun farklı miktarlarını doğurur, daha büyük korku doğuran mesajlar daha az korku doğuran mesajlardan daha ikna edicidir. • Dördüncüsü, bu ilişkilerde çoğunlukla doğrusal bir yapı, değişme görülür. Aksi duruma pek rastlanmaz. Bu bazen bir mesajda korkunun çok yoğun olduğu düşünülürken, ortaya yoğun olmayan bir korkunun çıkması şeklinde olabilir ve ikna edici etkiler zayıf olacaktır.
Yorumlar
  • 0 Yorum