İletişim Araştırmaları Deneme Sınavı Sorusu #582639

Avrupa Birliği Projeleri göz önünde bulundurulduğunda aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?


Proje içinde gider olduğu takdirde sarf malzeme ihtiyacı karşılanmaktadır.

Proje ile bağlantılı seyahat giderleri bütçeye eklenebilmektedir.

Projede çalışacak doktora öğrencilerine maaş ödenmemektedir.

Tamamen projede kullanılacak ve proje için olmazsa olmaz donanımlar için fon verilmektedir.

Projede çalışacak tüm kadronun maliyeti karşılanabilmektedir.


Yanıt Açıklaması:

Avrupa Birliği projeleri için maliyet süreci karmaşıktır ve finans ya da araştırma geliştirme departmanından tecrübeli biri ile bağlantılı olarak yapılması gerekmektedir. Birçok Avrupa Birliği projesi için aşağıda verilen bilgiler oldukça önemlidir:
• Çalışanlar: Projede çalışacak tüm kadronun maliyeti karşılanabilir (merkezde olan yatırımcı fonları da dâhil olarak). Maliyetler aşamalı süreçleri ve gelecekteki ödül olarak verilecek ödemeleri de içermelidir.
Doktora Öğrencileri: Birçok AB Projesi, projede çalışacak doktora öğrencilerinin maaş maliyetlerinin istenmesine izin verir. Fakat, üniversite harçlarının maliyetlerinin karşılanmasına izin vermezler.
• Ekipman: AB tamamen projede kullanılacak ve proje için olmazsa olmaz donanımlar için fon vermektedir. Masaüstü bilgisayarlar için ödeme yapmayacaklardır çünkü başka birçok şey için de kullanılabilen bir gereçtir. 
• Seyahat: Proje ile bağlantılı seyahat giderleri bütçeye eklenebilir ancak, KDV ve havayolu vergileri gibi giderler makul sayılmaz.
• Sarf Malzemeleri: Bunlar sadece proje içinde gider olduğunda makul kabul edilebilecek giderlerdir. Bu bağlamda doğru cevap C'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum