İletişim Araştırmaları Deneme Sınavı Sorusu #71977

Bir araştırma bütçelendirilirken, bütçeyi karşılayacak kurumun onay vermesi açısından dikkat edilmesi gereken en önemli husus aşağıdakilerden hangisidir?


İstenen araştırma hedeflerine göre kurallar iyi okunmalı ve sadece maliyetleri karşılayacak kurum ya da kişinin ödeyeceği türde şeyler için harcamaların belirlenmesi gerekmektedir.
Proje konusunun mevcut bilim ve teknolojideki yeri açıkça ortaya konulmalıdır.
Araştırma konusu hakkında literatür özetlenmeli ve yapılacak çalışmanın literatüre ne katacağı açıklanmalıdır.
Projenin geniş anlamda politika ve program amaçlarıyla uyumlu olmalı ve bunu desteklemelidir. Halihazırda devam etmekte olan faaliyetleri desteklemekten ziyade “yeni” bir şey oluşturduğu/geliştirdiği vurgulanmalıdır.
Projenin yöntem aşamasında ayrıca tutulacak notların ve ulaşılan kaynakların nasıl kaydedileceğine de karar vermek gerekir.

Yanıt Açıklaması: Öncellikle bütçeyi hazırlayan ile bu bütçeyi karşılayacak kurum ya da kişi çok ender aynı kişi olur. Dolayısıyla genellikle hazırlanan araştırma bütçelerinin onaylanması gerekmektedir. Bu bağlamda istenen araştırma hedeflerine göre kurallar iyi okunmalı ve sadece maliyetleri karşılayacak kurum ya da kişinin ödeyeceği türde şeyler için harcamaların belirlenmesi gerekmektedir. Doğru yanıt A seçeneğidir.
Yorumlar
  • 0 Yorum