İletişim Bilgisi Deneme Sınavı Sorusu #1209648

I.İletişim ortamındaki belirsizliğin ortadan kaldırılabilmesi için, görevlere uygun zenginlikte ortamların kullanılması gerekmektedir. İletişim görevi ne kadar karmaşıksa, o kadar zengin bir ortam gereklidir.

II. İletişim görevi ne kadar karmaşıksa, o kadar zengin bir ortam gereklidir.

III. Bir ortamın zenginliği konusunda, sözel ve sözel olmayan geribildirim, dilin kullanımı, kişiselleştirme, sembollerin çeşitliliği belirleyici olmaktadır.

IV. Ortamlar bu ölçütlere göre değerlendirildiğinde en zengin ortam olarak yüz yüze ortamı, telefon, e-posta, ses kaydı, mektup ve forumlar takip etmektedir.

V. Bilgiyi taşımak için kullanılan ortamın özellikleriyle görevin gerektirdikleri ne kadar örtüşürse, ortaya o kadar tatmin edici bir sonuç çıkacaktır.

Kişisel olmayan bakış açısı bilgisayarı bireyler arası iletişim süreci içinde yetersiz bularak değerlendirmektedir. Yukarıdakilerden hangisi bu değerlendirmenin dayanaklarından biri olan ortam zenginliği kuramının özelliklerinden biridir ?


Yalnızca I

I, II, III, IV, V

III, V

II, III, V

IV, V


Yanıt Açıklaması:

Kişisel olmayan bakış açısı bilgisayarı bireyler arası iletişim süreci içinde yetersiz bularak değerlendirmektedir. I, II, III, IV ve V bu değerlendirmenin dayanaklarından biri olan ortam zenginliği kuramının özelliklerinden biridir .

Yorumlar
  • 0 Yorum