İletişim Bilgisi Deneme Sınavı Sorusu #1209578

Uzaktan iletişim kurulmasına izin veren yapısı nedeniyle çevrim içi iletişim, son yıllarda özellikle bireyler arası ilişkiler kurmak, bu ilişkileri hızlandırmak ve sürdürmek için tercih edilmektedir. Aşağıdakilerden hangisi insanların Çevrim içi iletişimi tercih etmelerinin nedenlerinden biridir?


Bireylerin günlük hayatın koşturması arasında bireyler arası ilişki kurmak için zaman ve mekân bulamamaları, Çevrim içi iletişim zaman ve mekân sınırlılığını ortadan kaldırdığı için sosyal ilişkileri güçlendirmesi.

Birçok bireyin sağlık konusunda ilk danıştıkları yerin çevrim içi iletişim ortamları olması.

Çevrim içi iletişim alışveriş alışkanlıklarını da etkilemektedir. Kullanıcı grupları adı verilen çevrim içi ortamlara danışmadan bir ürün ya da hizmete başvuran tüketicilerin sayısında önemli bir azalma gözlemlenmektedir.

Çevrim içi iletişimin önemli bir etkiye sahip olduğu alanlardan biri de eğitimdir. Çevrim içi iletişim teknolojilerindeki gelişmeler ve bu teknolojileri kullananların sayısındaki artış eğitim kurumlarını çevrim içi ders ve programlar sunma konusunda yüreklendirmiştir.

Hepsi


Yanıt Açıklaması:

A, B, C, D şıklarının hepsi insanların Çevrim içi iletişimi tercih etmelerinin nedenlerinden biridir.

Yorumlar
  • 0 Yorum