İletişim Bilgisi Deneme Sınavı Sorusu #1340496

Aşağıdakilerden hangisi çevrim içi iletişimin eğitim üzerine etkisiyle alakalıdır?


Çevrim içi ortamlara danışmadan bir ürün ya da hizmete başvuran tüketicilerin sayısında önemli bir azalma gözlemlenmektedir.

E-posta kurum içi ve kurum dışı iletişim için tercih edilmektedir.

Birçok firma çevrim içi grupları takip etmek amacıyla sosyal medya takip uzmanı unvanlı çalışanlar istihdam etmişlerdir.

Birçok firma müşterilerine destek amaçlı çevrim içi iletişim ortamları sunmaktadırlar.

Bir tahmine göre 2014 yılında ABD’deki firmalarda gerçekleştirilen eğitimlerin %50’den fazlası çevrim içi gerçekleştirilecektir.


Yanıt Açıklaması:

Çevrim içi iletişimin önemli bir etkiye sahip olduğu alanlardan biri de eğitimdir. Çevrim içi iletişim teknolojilerindeki gelişmeler ve bu teknolojileri kullananların sayısındaki artış eğitim kurumlarını çevrim içi ders ve programlar sunma konusunda yüreklendirmiştir. Sonuç olarak çevrim içi öğrenme (online learning) hem üniversitelerde hem de kurumlardaki insan kaynakları geliştirme etkinliklerinde hızla yaygınlaşmıştır. Örneğin, ABD’deki bir rapora göre 2010 yılında yüz yüze programlara kayıt oranında %2 oranında bir artış olurken çevrim içi programlara %12 oranında bir artış gerçekleşmiştir. Ayrıca bir tahmine göre 2014 yılında yine ABD’deki firmalarda gerçekleştirilen eğitimlerin %50’den fazlası çevrim içi gerçekleştirilecektir. Türkiye’de de çevimiçi program sayısında önemli bir artış söz konusudur. 5 yıl önce yalnız 10 üniversite çevrim içi öğrenme hizmeti sunarken 2012 yılında 60 üniversite çevrim içi öğrenme imkânı sunmaya başlamıştır. Tüm bu programlarda öğretim elemanı-öğrenci ve öğrenci-öğrenci etkileşimleri eş zamanlı ve eş zamansız iletişim araçlarıyla sağlanmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum