İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre 2 Deneme Sınavı Sorusu #898090

Geçmişten günümüze eşcinselliğin ele alınış ve algılanış biçimi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


Son otuz beş yılda yapılan daha objektif çalışmalar ise eşcinselliğin duygusal veya sosyal sorunlarla ilgisi olmadığını göstermiştir.

Eşcinsellik uzun yıllar boyunca tıp ve psikoloji literatüründe bir “hastalık” olarak değerlendirilmiştir.

Günümüzde tüm dünyada eşcinselliğin, heteroseksüellik gibi, bireylerin fiziksel ve duygusal açıdan tatmin oldukları ve birbirleriyle sağlıklı ilişkiler kurdukları bir cinsel yönelim olduğu kabul edilmemektedir.

Eşcinsel bireyler uzun yıllar “hasta” olarak etiketlenmişlerdir.

Bilimsel alanda eşcinsellikle ilgili araştırmalarda elde edilen önyargılı bilgilerin birçoğu, sadece terapi sürecinde olan eşcinsel bireylerden hareketle tüm eşcinsellere genellenmekteydi.


Yanıt Açıklaması:

Günümüzde tüm dünyada eşcinselliğin, heteroseksüellik gibi, bireylerin fiziksel ve duygusal açıdan tatmin oldukları ve birbirleriyle sağlıklı ilişkiler kurdukları bir cinsel yönelim olduğu kabul edilmektedir. Eşcinselliğin nedenleri üzerinde konuşmak veya tartışmak, ya da eşcinselliğin “ne olduğunu” sürekli olarak ne olmadığından ayırarak yani heteroseksüellikten ayırarak düşünmeye çalışmak hem akademik hem de sosyal boyutlarda anlamsız veya işlevsiz bir çaba olarak nitelendirilebilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum