İnternet Ve Mobil Pazarlama Deneme Sınavı Sorusu #661702

Markalar tarafından kullanıcıları eğitmek, eğlendirmek, ürünlere bağlamak ve/ veya ürünleri satmak için kullanılmak üzere, bir akıllı telefona ya da tablete indirilen yazılım programlarına ne ad verilmektedir?


Mobil web siteleri

Mobil arama pazarlaması

SMS ve MMS

Mobil uygulamalar (Mobil apps)

Yakın alan iletişimleri (NFC)


Yanıt Açıklaması:

MOBİL PAZARLAMA ARAÇLARI VE TEKNOLOJİLERİ

Mobil Web siteleri: Bu özellikle mobil aygıtlar ile uyumlu olacak şekilde tasarlanmış masaüstü Web sitesinin bir versiyonudur. Mobil Web siteleri akıllı telefonunu ya da tabletini markanızla bağ kurmak için kullanan bir mobil ziyaretçi cezp etmek için çekici ve akıcı bir mobil deneyim iletmektedir.

Mobil uygulamalar (Mobil apps): Mobil Web siteleri ile karıştırılmamalıdır. Mobil uygulamalar bir akıllı telefona ya da tablete indirilen yazılım programlarıdır ve markalar tarafından kullanıcıları eğitmek, eğlendirmek, ürünlere bağlamak ve/ veya ürünleri satmak için kullanılabilir.

Mobil arama pazarlaması: Masaüstü araması gibi mobil arama marka ile tüketicileri bağlamanın güçlü bir yoludur. Arama davranış ve motivasyonlarının mobil ortamda farklı olabileceğine dikkat etmenin yanı sıra mobil aygıtlar ile bir masaüstü ya da dizüstü bilgisayarda arama sonuçlarının farklı görünebileceği gerçeğine de dikkat etmek önemlidir.

SMS ve MMS: SMS ve MMS müşterilere metinleri veya zengin medyayı (grafik, video, ses) göndermek için markaların çalışır kıldığı sistemlerdir.

Yakın alan iletişimleri (NFC): Bluetooth’a benzer şekilde NFC de bir kioskta, bir satın alma noktasındaki posterlerde, kredi kartı terminalinde ya da turnikesinde gömülü başka bir çipe kablosuz bağlanmak için bir telefonun içine gömülü küçük bir çip kullanır. Bir dokunuşla bağlantı kurulmasına imkân tanır.

Yorumlar
  • 0 Yorum