İnternet Ve Mobil Pazarlama Deneme Sınavı Sorusu #604452

Mobil telefon çoğumuzun şimdiye kadar sahip olduğu en kişisel teknoloji parçasıdır. Aşağıdakilerden hangi seçenek bu durumun nedenlerinden biri olamaz?


Mobil telefonlar her zaman bizimledir.

Akıllı telefonlar bizim tüm adres defterimize ve takvime erişebilir.

Mobil telefonlar bizim ne tür eğlenceleri sevdiğimizi bilir.

İletişimsizliği olanaksız kılar.

Mobil telefonlar hatta kameralar, videolar ve ses kayıtları ile bize ait dijital kopyaları çekebilir ve dağıtabilir.


Yanıt Açıklaması:

Mobil telefonlar,  geleneksel telefonlarda ya da masaüstü bilgisayarda olabildiği gibi paylaşılmazlar. Bu yüzden benzersiz hedefli iletişim araçlarıdırlar. Mobil telefon çoğumuzun şim diye kadar sahip olacağı en kişisel teknoloji parçasıdır. Çünkü:

Mobil telefonlar her zaman bizimledir. Kimi aradığımızı, kime yazdığımızı bilir ve tüm gün boyunca bulunduğumuz yerin tespitini yapar.

Akıllı telefonlar bizim tüm adres defterimize ve takvime erişebilir. Hangi Websitelerine baktığımızı ve hangi uygulamaları indirdiğimizi görür.

Mobil telefonlar bizim ne tür eğlenceleri sevdiğimizi bilir. Telefonlara indirmek ve videoları oynatmak, oyunları oynamak ya da müzik dinlemek için kullanırız.

Mobil telefonlar hatta kameralar, videolar ve ses kayıtları ile bize ait dijital kopyaları çekebilir ve dağıtabilir. İletişimsizliği olanaksız kılma sözsüz iletişimin özelliklerindendir.

Yorumlar
  • 0 Yorum