İnternet Ve Mobil Pazarlama Deneme Sınavı Sorusu #790930


Mobil pazarlama yapan bir şirketin QR kodu uygulamalarını benimsemesi başarılı bir mobil pazarlama kampanyasının hangi kategorisinde yer alır?


Yenilik

Geliştirmecilik

Müşteri Anlayışı

Ölçülebilirlik

Girişimcilik


Yanıt Açıklaması:

Yenilik: Başarılı kampanyalar tipik olarak inovatif bir bileşen de eklerler. Mesela, QR kodunu tarayan insanlar için ücretsiz ürün sunmaktan daha fazlasını yaparlar. Bunun yerine mobil aygıtların benzersizv özelliklerinden yararlandıkları yeni ve inovatif bir yolla kendi tüketicileriyle bağlantı kurabilirler. Mobil aygıtlar hem kullanıcılara hem pazarlamacılara eşit bir şekilde potansiyel alıcıların kendi konumlarına
dayalı hedefleme yapmasına imkân veren GPS teknolojisine sahiptir ve bir mobil aygıtın hız ölçerinin seyahat eden bir kimsenin hızını izlemek için ve hatta mobil aygıt sallandığı zaman algılamak için kullanılabileceğini hatırlayın. Pusula, pazarlamacıların kullanıcının yüzünü hangi yöne döndüğünü bulmasına izin verir.
Örneğin yüzlerinin dönük olduğu yöne dayalı olarak kullanıcıya restoran derecelendirmeyi sağlayan Yelp gibi uygulamalar her zaman yararlıdır. Dahası, mobil aygıtlar 2D kodlarını tarama, veri ve bilgi paylaşma ve bir kişinin vücuduna mobil aygıt yaklaştırılıp tutulduğu zaman tanıma yeteneğine sahiptir. Mobil aygıtlar ortam ışığını göre ekran parlaklığını da ayarlayabilir. Aynı zamanda mobil cihazlar NFC ya da Bluetooth teknolojisini kullanarak kablosuz bir şekilde bilgi transferi yapabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum