İnternet Ve Mobil Pazarlama Deneme Sınavı Sorusu #1142994

McKinsey Global Enstitüsü'nün Büyük Veri(Big Data) Raporu'nda, büyük verinin değer arttıran kaç adet kullanım yolu açıklanmıştır?


Üç

Beş

Yirmi Üç

On iki

Kırk Altı


Yanıt Açıklaması:

McKinsey Global Enstitü Big Veri’nin kullanımı konusundaki raporunda, Big veri’nin değer artıran beş kullanım yolu var:

  1. Bilgiyi daha sıklıkla şeffaf ve kullanılabilir yaparak bilgiye değer katıyor.
  2. Şirketler daha fazla işlemsel veriyi üretip dijital şekilde sakladıkça, ürün envanterinden hastalık günlerine kadar herşey hakkında daha doğru ve ayrıntılı bilgi edinebiliyorlar. Böylece çeşitliği artırıyor ve performanslarını katlayabiliyorlar. Lider şirketler veri toplamayı ve analizini daha iyi yönetim kararları vermek için kontrollu deneyler yapmakta kullanıyor. Diğerleri veriyi, seyrek ve uzun vadeli yerine sık aralıklı ve şimdi-vadeli tahminler ile işlerini gerçek zamanlı yapmak için kullanıyor.
  3. Bir data müşteri segmentlerini giderek daha da daraltıyor. Böylece daha dikkatle kişiselleştirilmiş ürün ve hizmetler mümkün oluyor.
  4. Sofistike analizler karar vermeyi ciddi olarak kolaylaştırır.
  5. Yeni nesil ürün ve hizmetlerin geliştirilmesinde kullanılabilir. Hali hazırda üreticiler ürünler içine gömülen sensörlerle elde edilen veriyi, proaktif bakım (hata oluşmadan, hatta farkedilmeden önce koruyucu önlemleri almak) gibi yaratıcı satışsonrası hizmetlerde kullanıyorlar.
Yorumlar
  • 0 Yorum