İş Hayatında Standartlar Deneme Sınavı Sorusu #1327874

"............................, toplam kalite yönetiminin dayandığı temel ilkedir. Burada müşterilerin talep ve beklentilerinin belirlenmesi esastır. Müşterilerle diyalog kurmak hatta dağıtım zincirini oluşturan aracıların talep ve beklentileri ile sorunlarını belirlemek Toplam Kalite Yönetiminde en önemli işlevdir."

Yukarıdaki paragrafta verilen boşluğa getirilebilecek toplam kalite yönetimi ilkesi aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmektedir?


İç Müşterilerin Memnuniyeti ve İç Müşteriye Odaklılık

Tedarikçilerin Denetimi ve Onlarla İşbirliği Yapılması

Hata Yapmamak ve Hataları Önleyici Biçimde Davranmak

İstatistiksel Analizlere Önem Verme ve Onlardan Yararlanma

Müşteri Odaklılık ve Müşteri Memnuniyeti


Yanıt Açıklaması:

Müşteri Odaklılık ve Müşteri Memnuniyeti: Bu, Toplam Kalite Yönetiminin dayandığı temel ilkedir. Burada müşterilerin talep ve beklentilerinin belirlenmesi esastır. Müşterilerle diyalog kurmak hatta dağıtım zincirini oluşturan aracıların talep ve beklentileri ile sorunlarını belirlemek Toplam Kalite Yönetiminde en önemli işlevdir. İkinci husus ise elde edilen bu bilgilerin kuruluş veya işletme içinde etkin bir şekilde iç müşteriler (çalışanlar) tarafından paylaşılmasıdır. Böylece müşterilerin beklentileri ile buna uygun kuruluş ve işletme içi davranışlar birbirleriyle uyumlaşmış olacaktır. Doğru cevap E seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum