İş Ortamında Protokol Ve Davranış Kuralları Deneme Sınavı Sorusu #982429

Aşağıdakilerden hangisi yönetici asistanının amirine/yöneticisine hitap şekliyle ilgili doğru bir bilgidir?


Makam odasında, toplantıda nerede olursa olsun, yöneticiye üçüncü şahısların yanında daima '... bey' şeklinde hitap etmelidir.

Yalnızlarken yöneticiye 'efendim' şeklinde hitap etmelidir.

Yönetici asistanı, yöneticinin bulunmadığı bir ortamda yöneticisinden bahsederken ya da yöneticinin bir emrini ya da isteğini astına iletirken 'efendim' sözcüğünü kullanmalıdır.

Yönetici asistanı diğer personellere adıyla hitap etmelidir.

Yönetici asistanı ismini ve unvanını bilmediği kişilere her zaman hanımefendi, beyefendi diye hitap etmelidir.


Yanıt Açıklaması:
  • Yönetici asistanı makam odasında, toplantıda nerede olursa olsun, yöneticiye üçüncü şahısların yanında daima unvanıyla sayın başkanım, sayın müdürüm şeklinde hitap etmelidir.
  • Yalnızlarken ise yöneticinin ismine bey/hanım sözcüklerini ekleyerek Ayşe Hanım/Ali Bey şeklinde hitap etmeli ya da “efendim” demelidir. Örneğin, yönetici bir emir verdiğinde tabii efendim; teşekkür ettiğinde sağolun efendim demek ya da çay/kahve ne arzu edersiniz efendim demek doğru olur.
  • Yönetici asistanı, yöneticinin bulunmadığı bir ortamda yöneticisinden bahsederken ya da yöneticinin bir emrini ya da isteğini astına iletirken de beyefendi sözcüğünü kullanabilir: Beyefendi çıktılar, Beyefendi acele getirmenizi rica ettiler gibi.
  • Yönetici asistanı personele, iş sahiplerine ve müşterilere de adlarına hanım/bey ekleyerek hitap etmeli, hiç kimseye adıyla hitap etmemeli ve sen dememelidir.
  • Yönetici asistanı ismini ve unvanını bilmediği kişilere her zaman hanımefendi, beyefendi diye hitap etmeli, yakın çalışma arkadaşları dışında hiç kimseye sen dememelidir.

Doğru cevap E'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum