İş Ortamında Protokol Ve Davranış Kuralları Deneme Sınavı Sorusu #1034674

Aşağıdakilerden hangisi çay/kahve içme kuralları arasında yer almaz?


Konuk, önemli bir sağlık nedeni olmadıkça ikram edilen içeceği ret etmemelidir.

C¸ayın şekerini sesli olarak karıştırmak; kaşığı içinde tutarak, üfleyerek ve höpürdeterek çay/kahve içmek görgüsüzce bir davranıştır.

Poşet çay içiliyorsa; poşetin suyu, kaşık ile ya fincanın kenarına bastırarak ya da poşet ipini kaşık yardımıyla poşetin etrafına dolayarak akıttıktan sonra, poşet tabağın kenarına konur.

C¸ay ve kahve ayakta içilebilir.

C¸ay, kahve içmek için çay bardağı ya da kahve fincanı tabağı ile birlikte ele alınır.


Yanıt Açıklaması:

C¸ay/Kahve İçme Kuralları

C¸ay ve kahve oturularak içilir, ayakta içmek doğru değildir. C¸ay, kahve içmek için çay bardağı ya da kahve fincanı tabağı ile birlikte ele alınır. Tabak sehpada bırakılmaz. C¸ay/kahve masada içiliyorsa, tabak masada kalabilir. S¸eker, tabakta kaşığın içinde servis edildiğinde, kaşıktaki şeker bardağa konur. S¸ekerin erimesi için bardak tekrar masaya/sehpaya bırakılır ve 10-15 saniye beklenir. Sonra, bardak tabağıyla birlikte tekrar ele alınır, şekeri ses çıkartmadan karıştırılır. Kaşık bardak içinde bırakılmaz; çıkarılıp tabağın sağına konur. C¸ayın şekerini sesli olarak karıştırmak; kaşığı içinde tutarak, üfleyerek ve höpürdeterek çay/kahve içmek görgüsüzce bir davranıştır. C¸ayı ve neskafeyi soğutmak için hafifçe karıştırmak yeterlidir.

Poşet çay içiliyorsa; poşetin suyu, kaşık ile ya fincanın kenarına bastırarak ya da poşet ipini kaşık yardımıyla poşetin etrafına dolayarak akıttıktan sonra, poşet tabağın kenarına konur. Poşet fincan içinde bırakılmaz. Tabak yoksa poşeti koymak için tabak istenmelidir. C¸ay veya kahve tabağa döküldüğünde tabağa ka^ğıt peçete konabilir.

Konuk, önemli bir sağlık nedeni olmadıkça ikram edilen içeceği ret etmemelidir. İş yerinde çay/kahve ikram eden yöneticinin çay/kahve içme süresi, gelen ziyaretçiye ayırdığı süreyi gösterir. Bu yüzden çay veya kahveyi, ikram eden yönetici ile birlikte içmek gerekir. Yöneticilerin makamında çay/kahve içerken çay bardağı veya kahve fincanı ile tabağı, yöneticinin masasına konmamalı; misafir sehpasına konmalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum