İş Ortamında Protokol Ve Davranış Kuralları Deneme Sınavı Sorusu #1034622

Tokalaşma hakkında hangi bilgi yanlış verilmiştir?


Bir kadın, makam ve statü sahibi ya da yaşlı bir erkek ile tanıştırıldığında erkeğin önce el uzatmasını beklemelidir

Sıkılan el 2-3 saniye kadar avuç içinde tutulmalı fakat bu esnada kol sallanmamalı ve mutlaka göz teması kurulmalıdır. Gülümseyerek hoş geldiniz demelidir. Gelen üst düzey bir ziyaretçiyseşeref verdiniz demek daha doğru olur.

Sekreteryada tokalaşmak için el uzatma hakkı ofis sahibi olarak daima yönetici asistanına aittir. 

Tokalaşmak için el uzatma hakkı evde ev sahibine; sosyal ortamda aynı cinsten olanlar arasında yaşlı olana, kadın erkek arasında erkek olana aittir. 

Aynı cins, yaş ve düzeydeki kişiler arasında tokalaşma önce davranan kişinin el uzatmasıyla başlar. Birden çok kişinin olduğu yerde el sıkmaya en büyükten başlanır; sırayla küçüklere geçilir. Büyüklerin eli sıkılırken hafifçe öne eğilerek saygı gösterilir.


Yanıt Açıklaması:

Tokalaşma

İş ortamında ve sosyal yaşamda tokalaşma en etkili iletişim kurma ve selamlama biçimidir. Yönetici asistanı doğru ve etkili tokalaşma yöntemini bilmeli ve uygulamalıdır.

  • Tokalaşmak için el uzatma hakkı evde ev sahibine; sosyal ortamda aynı cinsten olanlar arasında yaşlı olana, kadın erkek arasında kadın olana aittir. Resmi ortamda ise, daima üst olana aittir. Uzatılan eli sıkmamak, kişinin kendisine ve karşısındakine güveni ve saygısı olmadığını gösterir ve saygısızlık kabul edilir.

  • Sekreteryada tokalaşmak için el uzatma hakkı ofis sahibi olarak daima yönetici asistanına aittir. Gelen kişiye önce yönetici asistanı el uzatır ve hoş geldiniz der. Tokalaşmak için; gelen ziyaretçinin önce el uzatması doğru değildir. Ancak ziyaretçi yönetici asistanından önce el uzattıysa eli sıkmamak, havada bırakmak da saygısızlıktır.

  • Doğru ve etkili tokalaşmak için yönetici asistanı ziyaretçi büroya geldiğinde hemen ayağa kalkmalı; tokalaşırken elini ziyaretçinin eline paralel tutmalı; tokalaştığı kişinin elini avucu içine almalı ve hafif sıkmalı; acıtacak kadar fazla, hissedilmeyecek kadar da yumuşak sıkmamalıdır.

  • Sıkılan el 2-3 saniye kadar avuç içinde tutulmalı fakat bu esnada kol sallanmamalı ve mutlaka göz teması kurulmalıdır. Gülümseyerek hoş geldiniz demelidir. Gelen üst düzey bir ziyaretçiyseşeref verdiniz demek daha doğru olur.

  • Kadın yönetici asistanı ellerini arkada veya önde bağlı olarak tutan ya da elini göğsüne götürerek kendisini selamlayan veya mesafe olarak uzakta duran bir erkekle tokalaşmaktan kaçınmalıdır.

  • Bir kadın, makam ve statü sahibi ya da yaşlı bir erkek ile tanıştırıldığında erkeğin önce el uzatmasını beklemelidir

  • Aynı cins, yaş ve düzeydeki kişiler arasında tokalaşma önce davranan kişinin el uzatmasıyla başlar. Birden çok kişinin olduğu yerde el sıkmaya en büyükten başlanır; sırayla küçüklere geçilir. Büyüklerin eli sıkılırken hafifçe öne eğilerek saygı gösterilir.

  • Sosyal ortamda el sıkarken erkekler ayağa kalkar; kadınlar kalkmaz. Bir kadın tokalaşmak için erkeğe elini uzatınca erkek, varsa şapkasını ve eldivenini çıkartmalıdır. Kadınlar tokalaşmak için eldivenini çıkartmayabilirler ancak yaş ve statü bakımından büyük olan bir erkekle tokalaşırken çıkartmalıdırlar. Kadın ve erkek iki çift karşılaştığında, önce her iki kadın tokalaşır; sonra erkekler kendi aralarında tokalaşırlar.

 
  • Mutluluğu veya başarıyı kutlama amacıyla yapılan tokalaşma biraz uzun süreli, samimi ve coşkulu olmalı; üzüntüyü paylaşmak için (geçmiş olsun dilerken) yapılan tokalaşma hafif, yumuşak ve kısa süreli olmalıdır. Hasta iken, eller kirli, tozlu, topraklı, yağlı, terli veya ıslak iken el uzatmamak ve özür dilemek gerekir.

  • Kamusal ve kurumsal yaşamda önce el uzatma hakkı daima makam, unvan, rütbe ve kıdem olarak öndegelene aittir. Bu yüzden resmî ortamda ast bir kadın üst bir erkeğe önce el uzatmamalıdır. Bir kurumda resmî bir makama girildiğinde el uzatma hakkı içeride makam sahibine aittir. Makam sahibi el uzatmadan misafir, ziyaretçi, iş sahibi, müşteri olan kişi kadın da olsa el uzatmamalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum