İş Planı Deneme Sınavı Sorusu #892564

Aşağıdakilerden hangisi pazarlama planının girişimciye sağlayacağı faydalardan biri değildir?


Pazarlama planı, girişimci için bir yol haritasıdır.

Pazarlama planı, stratejilerin uygulanmasında yol gösterir.

Pazarlama planı, uygulama sürecinde yer alan kişilere rolleri ve görevleri konusunda bilgi verir.

Pazarlama planı, stratejilerin uygulanması için gerekli kaynakların elde edilmesine yardımcı olur.

Pazarlama planı, işletmenin kar sağlamasını garantiler.


Yanıt Açıklaması:

Gerekli özen gösterilerek hazırlanmış bir pazarlama planı girişimciye birçok fayda sağlayacaktır. Pazarlama planının sağlayacağı faydalar şöyle incelenebilir:

  • Pazarlama planı, girişimci için bir yol haritasıdır. Pazarlama planı girişimcinin, planın kapsadığı süre boyunca hedeflerine ulaşmak için neler yapması gerektiğini gösteren bir yol haritasıdır.
  • Pazarlama planı, stratejilerin uygulanmasında yol gösterir. Girişimci, stratejileri uyguladığında planladığı stratejilerle uygulama sürecinde ortaya çıkan farklılıkları görme imkanı elde eder. Bu sayede var olan durumu kontrol edebilir ve hedefe ulaşmak için yapılması gereken değişiklikleri hayata geçirir.
  • Pazarlama planı, uygulama sürecinde yer alan kişilere rolleri ve görevleri konusunda bilgi verir. Bir stratejinin başarılı bir şekilde uygulanması, işletmenin içinden ya da dışından farklı kişilerin katılımıyla gerçekleşir. Pazarlama planı sürecin her bir adımında kimlerin yer alacağı, görevlerinin ve rollerinin neler olduğu, kimin kiminle işbirliği içinde çalışması gerektiği konusunda katılımcılara bilgi verir.
  • Pazarlama planı, stratejilerin uygulanması için gerekli kaynakların elde edilmesine yardımcı olur. Yeni bir iş kuran ya da yeni bir projeyi hayata geçirmeyi planlayan bir girişimci genellikle sınırlı kaynaklara sahiptir. Girişimci düzgün bir şekilde hazırlanmış bir pazarlama planı ile kendisine kaynak sağlayabilecek kişileri ve kurumları ikna edebilir. Girişimci, pazarlama planıyla kaynak sağlayacak kesimlere hedeflerinin ulaşılabilir olduğunu göstererek yeni kaynaklar elde edebilir.
  • Pazarlama planı, kaynakların etkili kullanımına yardımcı olur. İyi bir pazarlama planıyla girişimci elinde bulunan kaynaklardan maksimum düzeyde nasıl fayda elde edebileceğini planlar.
  • Pazarlama planı, zamanın etkili kullanımına yardımcı olur. Uygulama süreci bir stratejinin başarıya ulaşması açısından son derece önemlidir. İyi bir pazarlama planıyla uygulama sürecinde zamanın nasıl kullanılacağı ve uygulama sürecinde yer alacak kişilerin sorumluluklarının neler olduğu ayrıntılı bir şekilde planlanabilir. Bu sayede uygulama sürecinde yer alacak kişilerin kafasındaki sorular netleştirilir.
  • Pazarlama planı ile işletmenin yakalayabileceği fırsatlar ve etkilenebileceği tehditler öngörülebilir. Pazarlama planı olmayan bir girişimci de önsezileriyle hareket ederek yakalayabileceği fırsatları ve etkilenebileceği tehditleri belirleyebilir. Ancak pazarlama planı girişimcinin daha önce farkına varamadığı fırsatların ve tehditlerin belirlenmesine yardımcı olan bir dokümandır. Pazarlama planı sayesinde girişimci gelecekteki fırsatları ve tehditleri stratejik açıdan ele alma imkanını yakalar.
Yorumlar
  • 0 Yorum