İş Sağlığı ve Güvenliği Deneme Sınavı Sorusu #1391028

Aşağıda işyeri hekimlerinin çalışma süreleri ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?


Az tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 10 dakika çalışmalıdır.

Tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 15 dakika çalışmalıdır.

Çok tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 20 dakika çalışmalıdır.

Az tehlikeli sınıfta yer alan 2000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde, her 2000 çalışan için tam gün çalışacak en az bir işyeri hekimi görevlendirilir.

Tehlikeli sınıfta yer alan 1000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde, her 1000 çalışan için tam gün çalışacak en az 2 işyeri hekimi görevlendirilir.


Yanıt Açıklaması:

İHY m.12’de işyeri hekimlerinin asgari çalışma süreleri, işyerinin girdiği tehlike sınıf ve derecesine göre ve işyerindeki çalışan sayısına göre değişen şekilde düzenlenmiştir. Buna göre; az tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 5 dakika, tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 10 dakika, çok tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 15 dakikadır. Az tehlikeli sınıfta yer alan 2000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde, her 2000 çalışan için tam gün çalışacak en az 1 işyeri hekimi görevlendirilir. Tehlikeli sınıfta yer alan 1000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde, her 1000 çalışan için tam gün çalışacak en az 1 işyeri hekimi görevlendirilir. Çok tehlikeli sınıfta yer alan 750 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde, her 750 çalışan için tam gün çalışacak en az bir işyeri hekimi görevlendirilir. Doğru cevap D seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum