İş Sağlığı ve Güvenliği Deneme Sınavı Sorusu #1401937

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’ndaki Düzenlemeler ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?


İşveren, belirtilen iş sağlığı ve güvenliği konusundaki genel yükümlülüklerini yerine getirmezse, izleme ve denetleme yükümlülüklerini yerine getirmezse yerine getirilmeyen her yükümlülük için ayrı ayrı 2.240 TL idari para cezası verilir.

Belirtilen nitelikte iş güvenliği uzmanı veya işyeri hekimi görevlendirmeyen işverene görevlendirmediği her bir kişi için ayrı ayrı 1.120 TL idari para cezası verilir.

Acil durum planlarını, yangınla mücadele ve ilk yardım planlarını, ve gerekli ön hazırlıkları yapmayan işverenlere ve ciddi, yakın, önlenemeyen tehlike hallerine karşı tahliye planlarını hazırlamayan işverenlere uyulmayan her bir yükümlülük için 1.120 TL idari para cezası verilir.

Çalışanlarını sağlık gözetimine tabi tutmayan, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde çalışacaklar için yapacakları işe uygun olduklarına dair sağlık raporu almayan işverenlere her çalışan için 1.120 TL idari para cezası verilir.

Çalışanlara işe başlamadan önce, çalışma yeri veya iş değişikliğinde, iş ekipmanı değişikliğinde, yeni teknoloji uygulandığında ve yeni ortaya çıkan riskler gerektirdiğinde verilmesi gereken iş sağlığı ve güvenliği eğitimini vermeyen işverenlere her bir çalışan için 1.120 TL idari para cezası verilir.


Yanıt Açıklaması:

Belirtilen nitelikte iş güvenliği uzmanı veya işyeri hekimi görevlendirmeyen işverene görevlendirmediği her bir kişi için ayrı ayrı 5.601 TL idari para cezası verilir. Doğru cevap B'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum