İş Ve Sosyal Güvenlik Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1167164

İşveren (A), işveren (B)'ye işyerini 01.01.2016 tarihinde devretmiştir. Bu bilgiye göre aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Mevcut iş sözleşmeleri bütün hak ve borçları ile birlikte 02.02.2016 tarihinde devralana geçer.
Devralan işveren, işçinin hizmet süresinin esas alındığı haklarda, işçinin devreden işveren yanında işe başladığı tarihe göre işlem yapmakla yükümlüdür.
İşyerinin bir devirden önce doğmuş ve devir tarihinde ödenmesi gereken borçlarından devreden ile devralan birlikte 2020 yılına kadar sorumludur.
İşyerinin bir devirden önce doğmuş ve devir tarihinde ödenmesi gereken borçlarından yalnızca devreden sorumludur.
İşçinin kıdemine bağlanan ihbar süreleri, kıdem tazminatı gibi hakları 01.01.2016 tarihi itibariyle hesaplanır.

Yanıt Açıklaması: A şıkkı yanlıştır. Devir tarihinde yani 01.01.2016 tarihinde mevcut iş sözleşmeleri bütün hak ve borçları ile birlikte devralana geçer . B şıkkı doğrudur. C şıkkı yanlıştır. işyerinin bir devirden önce doğmuş ve devir tarihinde ödenmesi gereken borçlarından devreden ile devralan birlikte devir tarihinden itibaren iki yıl süreyle sınırlıdır. D şıkkı yanlıştır. işyerinin bir devirden önce doğmuş ve devir tarihinde ödenmesi gereken borçlarından devreden ile devralan birlikte devir tarihinden itibaren iki yıl süreyle sınırlıdır. E şıkkı yanlıştır. İşçinin kıdemine bağlanan ihbar süreleri, kıdem tazminatı gibi hakları devreden işveren yanında işe başladığı tarihten itibaren hesaplanır.
Yorumlar
  • 0 Yorum