İş ve Yaşamda Motivasyon Deneme Sınavı Sorusu #906923

Aşağıdakilerden hangisi işi zenginleştirmek için yapılan hareketlerden değildir?


Karar alma sürecine çalışanlarınızı da katın.

Sürekli aynı işle uğraşmak, çalışanın hata yapmasına sebep olabilir.

C¸alışanların yaptıkları işleri, kurumun hedefleri ile ilişkilendirin.

C¸alışanlarınıza vereceğiniz karmaşık işler verin.

C¸alışanlarınıza serbestlik tanıyın.


Yanıt Açıklaması:

İşi zenginleştirmek için yapılması gerekenleri ise şu biçimde sıralayabiliriz (www.enoktaakademi.com):

  • C¸alışanların yaptıkları işleri, kurumun hedefleri ile ilişkilendirin. C¸alışanlar, yaptıkları işin kurumun hedeflerine ulaşmasına katkısı olmasından motive olurlar.

  • Karar alma sürecine çalışanlarınızı da katın. Kariyerinde gelişmek ve ilerlemek isteyen çalışanlar, bu yönde katkı sağlamak için çok çalışacaklardır.

  • C¸alışanlarınıza yaptıkları işlerin nedenlerini ve sonuçlarını anlatın. Böylelikle, çalışanlarınızı işlerin farklı ve daha iyi yöntemlerle yapmaları için motive etmiş olursunuz. Unutmayın ki, başarma hırsı olan insanlar, işin bütününü görmekten hoşlanırlar.

  • C¸alışanlarınıza vereceğiniz karmaşık işler, onların kendilerini göstermeleri için fırsat tanıyacaktır. Bununla başa çıkabilen bir çalışanın motivasyonu yükselecek ve üretkenliği artacaktır.

  • C¸alışanlarınıza serbestlik tanıyın. Böylelikle, çalışanlar işlerini daha verimli yapmak için kendilerini bağımsız hissedecek, bu da onların motivasyonunu arttıracaktır. Esnek çalışma saatleri, bu konuda oldukça etkili bir yöntemdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum