İslam İnanç Esasları Deneme Sınavı Sorusu #1295882

Dinin insanlar için önemi nedir?


Din bireysel isteklerinin ortaya çıkmasını ve bencil duyguların törpülenmesini sağlar.

Din insanlara yaptığı telkinlerle daha iyi bir birey oluşturmaya çalışır.

Din insanların bireysel isteklerini ortaya çıkardığı, bencil duygularını törpülediği, daha iyi bireyler olmasını sağladığı, sonsuz güç ve hürriyetinin olmadığını telkin ettiği için önemlidir.

Din insana bireysel isteklerinin ortaya çıkmasında yardım eder.

Din hürriyet ve güç gibi isteklerin sınırlı olduğu duygusunu insanlara hatırlatarak insanların daha iyi bireyler olmasına çalıştığı için önemlidir.


Yanıt Açıklaması:

Din insana hem bireysel isteklerinin ortaya çıkmasında hem de madde karşısında eğilmemesinde ilk elden yardım eder. Kişi varlığı gereği bencil duyguların esiri olmaya yatkındır. Bu duyguların törpülenmesi din sayesinde mümkün olur. Yine birey, sonsuz bir hürriyet ve sınırsız bir gücün elinde bulunmasını arzu eder. Din bu isteklerin de bir sınırı olduğu duygusunu insanlara hatırlatarak ancak sonsuz isteklerin sonsuz olan varlığa teslimiyetle mümkün olacağını bildirir. Dinin insanlara yaptığı telkinler daha iyi bir birey oluşturmaya yönelik olması nedeniyle, insanın yaratıklar önünde ve tabiat olayları karşısında şaşkınlıktan kurtulmasını ve dehşete düşmesini önlemeyi amaçladığı için önemlidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum