İşlem Tabloları Deneme Sınavı Sorusu #1239345

  1. Grafik Araçları menüsü altında yer alan Tasarım menüsünde Grafiği Taşı seçeneği kullanılmalıdır.
  2. Grafiği Taşı seçeneği tıklandığında kullanıcıya yeni bir sayfa olarak mı yoksa bir nesne olarak var olan bir sayfaya mı taşımak istediğini soran bir pencere açılacaktır.
  3. Yeni sayfa seçeneğinin tıklanması sonrasında sayfa isimlendirmesi yapılıp kapatıldığında Excel veri sayfasının önüne sadece grafiği barındıran yeni bir sayfa eklemiş olur.
  4. Veriler üzerindeki değişim bu yeni sayfadaki grafiğe yansımayacaktır.

Excel’de grafik taşıma kapsamında seçeneklerde yer alan ifadelerden hangisi/hangileri doğrudur?


I

I ve II

II ve III

I, II ve III

I, II, III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Excel’de grafik taşımaya ilişkin bilgiler şunlardır:

  • Grafik Araçları menüsü altında yer alan Tasarım menüsünde Grafiği Taşı seçeneği kullanılmalıdır.
  • Grafiği Taşı seçeneği tıklandığında kullanıcıya yeni bir sayfa olarak mı yoksa bir nesne olarak var olan bir sayfaya mı taşımak istediğini soran bir pencere açılacaktır.
  • Yeni sayfa seçeneğinin tıklanması sonrasında sayfa isimlendirmesi yapılıp kapatıldığında Excel veri sayfasının önüne sadece grafiği barındıran yeni bir sayfa eklemiş olur.
  • Bu yeni sayfada yer alan grafik verilerin geldiği sayfaya bağımlıdır ve veriler üzerindeki değişim grafiğe anında yansıyacaktır.

Excel’de grafik taşıma kapsamında seçenekler I, II ve III’de yer alan ifadeler doğrudur, dolayısıyla doğru cevap D’dir. Seçenek IV’de yer alan ifade doğru değildir zira yeni sayfada yer alan grafik verilerin geldiği sayfaya bağımlıdır ve veriler üzerindeki değişim grafiğe anında yansıyacaktır.

 

Yorumlar
  • 0 Yorum