İşletme Analitiği Deneme Sınavı Sorusu #750908

Aşağıdakilerden hangisi özet tablolar ile ilgili kullanılan terimlerden biridir?


Anahat

Seçenekler

Verilerimde üstbilgi var

Düzey ekle

Yukarı ve aşağı taşı


Yanıt Açıklaması:

Özet tablolar özel bir terminolojiye sahip olup özet tablolar ile ilgili sık kullanılan bazı terimler aşağıda verilmiştir.
Veri kaynagı (Data source): Verinin orijinal halidir. Özet tablo oluşturmak için bir hücre aralığı, bir tablo, dış bir kaynaktan alınmış veriler ya da doğrudan bir dış veri kaynağı kullanılabilmektedir.
Alan (Field): Şube, ay, satış danışmanı gibi verinin bir türüdür. Özet tablolar genellikle Excel tablolarından oluşturuldukları için özet tablo alanları genelde tablo alanlarını temsil etmektedir. • Etiket (Label): Özet tablodaki bir alanda bulunan her bir elemandır.
Satır alanı (Row field): Özet tablolarda satır etiketleri olarak kullanılacak olan tekil değerlerin veri kaynağında bulunduğu alandır. Şube ve Satış Danışmanı alanları gibi.
Sütun alanı (Column field): Özet tablolarda sütun etiketleri olarak kullanılacak olan tekil değerlerin veri kaynağında bulundugu alandır. Ay alanı gibi.
Filtre alanı (Report filter): Özet tablolarda filtreleme işlemlerinde kullanılacak olan tekil değerlerin veri kaynağında bulunduğu alandır.
Veri alanı (Data field): Özetlenmesi istenilen verinin veri kaynağında bulunduğu alandır.
Anahat (Layout): Özet tablo üzerindeki alanların ve ögelerin genel yerleşim düzenidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum