İşletme Analitiği Deneme Sınavı Sorusu #740297

Aşağıda verilenlerin hangisinin açıklaması doğru olarak verilmemiştir?


Karar ağaçları: Öngörü ve sınıflandırma için yaygın olarak kullanılan ve oldukça güvenilir olan bir veri madenciliği tekniğidir.

Sıralı (Ordinal) Lojistik Regresyon Tekniği: Bağımlı değişkenin kategorilerinin sıralı ölçekle ölçüldüğü durumlarda uygulanan bir tekniktir.

Anahtar performans göstergeleri: İşletmenin kurumsal hedeflerine ne derece ulaştığının ölçülmesinde kullanılan metriklerdir.

Histogram: Bir veri ya da veri setinin, zamana ya da mekâna göre aldığı değerlerin oransal değişimini gösteren bir ölçüdür.

Veri: Sunum ya da yorum için gözlem, sayım ve ölçüm gibi tekniklerle toplanan, analiz edilen ve özetlenen gerçek durum ya da olay bilgileridir.


Yanıt Açıklaması:

Histogram, sayısal veriler için yaygın olarak kullanılan grafiksel sunum yöntemidir. Histogramlar herhangi bir frekans dağılımı ile özetlenmiş olan veri seti için oluşturulabilirler. Histogram, çeşitli sınıf ya da aralıklarda yer alan frekansların sütunlar ile temsil edilmesi olup, oluşturulurken yatay eksene değişkenler, dikey eksene ise değişkenlerin frekansı yazılır.

Yorumlar
  • 0 Yorum