İşletme İlkeleri Deneme Sınavı Sorusu #1369999

İş gücü piyasası ile ilgili verilen ifadelerden hangileri doğrudur?

I- İş gücü piyasası, insan kaynaklarına ihtiyaç duyan işletmeler ile çalışmak isteyen insanların buluştukları piyasadır.

II-İş gücü piyasasında çalışanlar, mavi yaka ve beyaz yaka olmak üzere yaptıkları işin niteliklerine göre ikiye ayrılırlar.

III-Beyaz yaka çalışanlar işletmenin finans, pazarlama vb. çeşitli fonksiyonlarında görev alan yöneticileri ve uzmanları ifade eder.

IV-İşletmenin mikro çevre unsurlarındandır.

V-Mavi yaka çalışanlar, üretim hattında görev alan işçi ve ustaları ifade eder.


I-II-III

II-III-V

I-IV

I-II-III-IV-V

I-IV-V


Yanıt Açıklaması:

İşletmelerin faaliyetlerini başarı ile sürdürebilmeleri için ihtiyaç duydukları kaynaklardan biri de iş gücüdür. İş gücü piyasası, insan kaynaklarına ihtiyaç duyan işletmeler ile çalışmak isteyen insanların buluştukları piyasa olarak tanımlanabilir. İş gücü piyasasında nitelikli iş gücünün varlığı, işletmelerin daha verimli faaliyet göstermesini ve yeni ürünler üretebilmesini sağlar. İş gücü piyasasında çalışanlar, mavi yaka ve beyaz yaka olmak üzere yaptıkları işin niteliklerine göre ikiye ayrılırlar. Mavi yaka çalışanlar, üretim hattında görev alan işçi ve ustaları tanımlarken beyaz yaka çalışanlar işletmenin finans, pazarlama vb. çeşitli fonksiyonlarında görev alan yöneticileri ve uzmanları ifade eder.
Doğru cevap D'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum