İşletme Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1307773

Sistem yaklaşımı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hanisi yanlıştır?


Sistem yaklaşımı, bir biyolog olan Ludwig Von Bertalanffy’nin 1928 yılında öne sürdüğü “Genel Sistem Teorisi”nin yönetim alanına yansımasıdır.

Bu teoriye göre, her sistem kendi çevresinden bağımsız şekilde değil, bir bütün içinde alt sistemleriyle ilişkisi de dikkate alınarak incelenmelidir.

Sibernetik biliminin kurucusu matematikçi bir bilim adamı olan Norbert Wiener geri besleme, kontrol ve iletişim kavramlarını ekleyerek yaklaşımı geliştirmiştir.

Sistem yaklaşımı genel bir kuramdır, sosyal, örgütsel ve hatta biyolojik yapıları ve oluşumları anlayabilmek için genel bir analiz yöntemidir.

Yaklaşıma katkıda bulunan en önemli temsilcilerinden biri James Thompson’dur.


Yanıt Açıklaması:

Sistem yaklaşımı, bir biyolog olan Ludwig Von Bertalanffy’nin 1928 yılında öne sürdüğü “Genel Sistem Teorisi”nin yönetim alanına yansımasıdır. Bu teoriye göre, her sistem kendi çevresinden bağımsız şekilde değil, bir bütün içinde alt sistemleriyle ilişkisi de dikkate alınarak incelenmelidir. Sibernetik biliminin kurucusu matematikçi bir bilim adamı olan Norbert Wiener geri besleme, kontrol ve iletişim kavramlarını ekleyerek yaklaşımı geliştirmiştir. Sistem yaklaşımı genel bir kuramdır, sosyal, örgütsel ve hatta biyolojik yapıları ve oluşumları anlayabilmek için genel bir analiz yöntemidir. Chester Barnard, Ludwig Von Bertalanffy, Norbert Wiener alana katkı sağlayan bilim insanlarıdır. James Thompson örgüt ve teknoloji ilişkisi üzerine gerçekleştirdiği çalışmalar ile Durumsallık Yaklaşımına önemli katkılarda bulunmuştur.

Yorumlar
  • 0 Yorum