İşletmelerde Eğitim ve Geliştirme Deneme Sınavı Sorusu #1328898
I.İnsani Çaba Olarak Öğrenme
II.Sosyal Baskı Aracı Olarak Öğrenme
III.Bilginin Transferi Olarak Öğrenme
IV.Kişisel Gelişim Olarak Öğrenme
Yukarıdakilerden hangileri öğrenmenin felsefik açıdan ele alınan yönleridir?
I ve III |
II, III ve IV |
I, II ve III |
I, II, III, IV |
II ve IV |
Öğrenme, felsefik açıdan üç şekilde ele alınabilir:
1.İnsani çaba olarak öğrenm; bu bakış açısı ile öğrenmenin temel amacı insanın potansiyelini artırmaktır. İnsanlar hümanistik psikoloji ve varoluşçu felsefeye göre gelişebilir canlılardır. Öğrenme de bu rolü sağlamada ve kişisel olarak gerçekleştirebilmede anahtar bir faktördür. Bu görüşü savunanlar öğrenmenin insan potansiyelini artırmadaki gücünün önemine inanırlar. Performans temelli insan kaynakları gelişimi de öğrenmeye aynı biçimde bakmaktadır. Öğrenme ve performans birbirinin tamamlayıcısı olarak görülür.
2.Sosyal baskı aracı olarak öğrenme; bu bakış açısından öğrenme sosyal baskı ve kontrolü sağlayan bir araç olarak görülür. Bu yüzden toplum düzeninin sağlanmasında gereklidir.
3.Bilginin transferi olarak öğrenme. Bu yaklaşıma göre öğrenme bireylerin arzu ettikleri bilgiyi gerçek yaşama transfer etmesini sağlayan bir araç olarak görülür. Yani, öğrenme günlük yaşamdaki sorunları çözmek için bir araç olarak görülür. Pek çok öğretim tasarımcısı ve eğitim uzmanının yaklaşımına göre öğrenme, bilginin günlük yaşama etkili bir şekilde transferinin sağlanmasıdır.
Yorumlar
- 0 Yorum