İşletmelerde Eğitim ve Geliştirme Deneme Sınavı Sorusu #1329132

Eğitim ve geliştirme yöntemleriyle ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur?


Eğitim çalışmaları bireyleri genellikle var olan iş ve görevlere, geliştirme çalışmaları ise
gelecekteki olası iş ve görevlere hazırlamayı amaçlar.

Eğitim yöntemleri biraz daha esnek ve bireysel temelli yürütülürken, geliştirme çalışmaları daha resmi ve kurumsal temelde  yürütülür.

Eğitime katılacak kişiler potansiyellerine göre belirlenirken, geliştirme hizmetlerinden yararlanacak kişiler öğrenme gereksinimlerine göre seçilir.

Eğitim uygulamalarında öngörülen süre daha esnekken, geliştirme çalışmalarında çoğu zaman sınırlı ve süreli olarak yürütülmektedir.

Eğitim etkinliklerinin odak noktası kişisel gelişimken, geliştirme etkinlikleri programın içeriğine dayalı anlamlı performans üzerinde odaklanır.


Yanıt Açıklaması:

• Eğitim çalışmaları bireyleri genellikle var olan iş ve görevlere, geliştirme çalışmaları ise
gelecekteki olası iş ve görevlere hazırlamayı amaçlar. • Eğitim yöntemleri daha resmi ve kurumsal temelde yürütülürken, geliştirme çalışmaları biraz daha esnek ve bireysel temelli yürütülür. • Eğitim uygulamalarında çoğu zaman profesyonel bir eğitimci ve katılımcı kitlesi vardır,geliştirme yöntemlerinde ise genelde gönüllü bir yönlendirici ve bireysel yararlanıcılar söz konusudur. • Eğitime katılacak kişiler öğrenme gereksinimlerine göre belirlenirken, geliştirme hizmetlerinden yararlanacak kişiler potansiyellerine göre seçilir. • Eğitim uygulamaları çoğu zaman sınırlı ve süreli olarak yürütülürken, geliştirme çalışmalarında öngörülen süre daha esnektir. • Eğitim etkinlikleri programın içeriğine dayalı anlamlı performans üzerinde odaklanır, geliştirme etkinliklerinde ise odak noktası kişisel gelişimdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum