İşletmelerde Sosyal Sorumluluk Ve Etik Deneme Sınavı Sorusu #1102739

Aşağıdakilerden hangisi iş ahlakı ile ilgili eğitim programlarında üzerinde önemle durulması gereken noktalardan birisi değildir?


Hazırlanacak eğitim programları yöneticiler ve yönetici kadrosu dışında kalanlar için farklı biçimde düzenlenmelidir.

Bir durumu açıklamak için senaryolar kullanılmalıdır çünkü ahlaki problemler her zaman açık değildir ve çelişkiler içerir.

Özellikle yönetici kadrolarındaki kişilere ahlak konusunda kuramsal bilgi verilmelidir.

İşletmenin ahlaka uygun davranışlarda bulunacağı, ahlak koduna uymada kararlılığı  ve çalışanların etik koduna uyması vurgulanmalıdır.

İş ahlakı kurallarına uyulmasında ödemelerin zamanında yapılmasının etkili olduğu belirtilmelidir.


Yanıt Açıklaması:
  • Hazırlanacak eğitim programları yöneticiler ve yönetici kadrosu dışında kalanlar için farklı biçimde düzenlenmelidir.
  • Ahlaki problemler her zaman açık değildir ve çelişkiler içerir. Bu nedenle bir durumu izah edebilmek için senaryolar kullanılmalıdır.
  • Ahlak kuramları karmaşık ve belirsiz durumlarda karar verilmesine yardımcı olurlar. Özellikle yönetici kadrolarındaki kişilere ahlak konusunda kuramsal bilgi verilmelidir.
  • Eğitim boyunca işletmenin ahlaka uygun davranışlarda bulunacağı, ahlak koduna uyulmasında işletmenin kararlı olduğu ve çalışanların etik koduna uyması gerektiği vurgulanmalıdır.
  • İş ahlakı ile ilgili gerçek hayattan örnek olaylar sunularak soru-cevap şeklinde eğitime önem verilmelidir. Bu sayede kişiler alternatifli ve detaylı düşünmeyi daha rahat gerçekleştirebileceklerdir.
Yorumlar
  • 0 Yorum