İşletmelerde Sosyal Sorumluluk Ve Etik Deneme Sınavı Sorusu #850218

Aşağıdakilerden hangisi profesyonel liderlik biçiminin özelliklerindendir?


Bu liderlik biçiminde temel etik problem, örgüt kültürü ve yönetim kadrosunun etiğe uygun olmayan davranışlar sergileme olasılığıdır. dir.

Kurallar, tüm sorunların ve ihtiyaçların adresi olamaz.

Liderliği etik çerçevesi dışında gören, Machivellian etik üzerine oturmuştur.

Bu organizasyonun fonksiyonlarını ve amacını açıklayan kuralların bir bileşimidir.

Bu lider, izleyicilerin kendilerini gerçekleştirmelerinin ve büyümelerinin içinde yer alır ve izleyicileri potansiyelleri ile değerlendirir.


Yanıt Açıklaması:

Profesyonel lider, etkinliği yani “doğru şeyleri yapmayı” amaçlar. Bu tarzın teorisi Peter Druker’ın prensiplerine dayanır ve liderler başkaları vasıtasıyla etkin bir şekilde iş yapmak için araçlara ve yeteneklere sahip bir profesyoneldir. Bir sosyal anlaşma olarak etik, bu yönetim biçiminde tıpkı önceki iki tarzda olduğu gibi faaliyetler yerine getirmek için etiğe uygun olmayan teknik ve tavırları uygular. Bu liderlik biçiminde temel etik problem, örgüt kültürü ve yönetim kadrosunun etiğe uygun olmayan davranışlar sergileme olasılığıdır. “Grupthink” ortaya çıkabilir. Topluluk, kendisinin yoldan çıkmasına neden olabilir. Yetenekler ve eğitim yoluyla profesyonel yönetici hala etiğe uygun olmayan davranışlara eğilimlidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum