İtibar Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1179842

Barbie bebeklerin üreticisi Mattel, ürün ambalajlarında kullandığı kâğıt ürünlerini Endonezya’daki APP şirketinden temin
 ediyordu. 2011 yılında sivil toplum kuruluşları, ormanları sorumsuzca katletmesi nedeniyle Mattel’e bu şirketle ilişkilerini kesmeleri konusunda uyarılarda bulundular. Ancak şirket yönetimi bu uyarılara kulak asmadı ve bunun üzerine Greenpeace Mattel’in merkezinde televizyonlarda canlı yayımlanan bir eylem yaptı. 

Yukarıdaki örnek olayda Mattel itibarın ana metriklerinden hangisini/hangilerini göz ardı etmiştir? 


Ürün ve hizmetler, kurumsal özellikler ve sosyal etkileşim

Ürün ve hizmetler ve kurumsal özellikler

Kurumsal özellikler ve sosyal etkileşim

Kurumsal özellikler

Sosyal etkileşim


Yanıt Açıklaması:

İtbarın ana metrikleri ürün ve hizmetler, kurumsal özellikler ile sosyal etkileşimdir. Bu üç başlık altında tanımlanan hususlar yaşamın içinde birbirleri ile alışveriş yaparlar. Her bir sonuç şirketin itibarına bir şeyler getirir ya da götürür. Bir diğer ifade ile birinci başlık altında tanımladığımız ürün ve hizmetlere yönelik alanlarda bir şirketin mükemmel olması onun itibarlı olacağı anlamına gelmemektedir. Kurumsal ve sosyal alanlarda da iyi performans göstermesi gerekmektedir. Sorudaki örnek olayda Mattel, sosyal etkileşimi göz ardı etmiştir. Doğru cevap E seçeneğidir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum