İtibar Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1380214

Tüketici memnuniyetindeki azalma aşağıdaki hangi sebepten dolayı kurumsal iletişimi ilgilendirmektedir?


Tüketici taleplerine uygun bir iletişim dili ile cevap vermek gerekliliğinin olması

Tüketici memnuniyet azalışının itibarda hasar oluşturması

insan kaynakları departmanın şikâyetlerle ilgilenecek zamanlarının olmaması

Tüketicilerin bir muhatap arayışı içinde olması

Tüketici memnuniyet sisteminin kurumsal iletişimin görev alanı içinde olması


Yanıt Açıklaması:

Kurumsal Markanın Yönetilmesi

Kurumsal iletişim özü itibariyle kurumsal markadan sorumlu olacağına göre şirketin kurumsal değerlerini temsil eden kimliğini yöneten bir bölüm olarak faaliyetlerini sürdürür.Şirketin logosu, kimliğini yansıtan diğer görsel ögeler, logo kullanımının denetimi gibi konular da görev tanımı içindedir.

Kurumsal marka yaşamın içinde şirketin diğer departmanları tarafından nasıl yönetiliyor ve buralardan kaynaklanabilecek bir itibar sıkıntısı olabilir mi? Örneğin; tüketici şikâyetleri gereği gibi yönetiliyor mu, reklam kampanyası kurumsal değerlere uygun mu, insan kaynaklarının işe alım süreci kurum itibarına değer katıyor mu gibi sorular kurumsal iletişim tarafından göz ucuyla değil gerçek anlamda gözetim altında tutulması gereken hususlardır.

Bu yaklaşımlar kurumsal markanın yönetilmesinde kurumsal iletişimin iki başlık altında değerlendirebileceğimiz bir çalışma ortamı ile bizi buluşturuyor.

Birincisi, kurumsal iletişimin zaten yapması gereken işler. Örneğin, medya ilişkileri... Basın mensuplarıyla ilişkiler, CEO’nun basın mensuplarıyla ilişkilerini düzenlemek,basından gelecek sorulara cevap vermek, veya kurumsal sponsorluklar... Hangi etkinliğe nasıl bir sponsorluk kurumsal marka yönetimine değer katacak? Bu kapsamda yapılacak olan işler gibi...

Yorumlar
  • 0 Yorum