İtibar Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1377709

Aşağıdakilerden hangisi çok uluslu bir şirketin olası bir işbirliği arayışında yaptığı değerlendirmelerde önceliklilerden değildir?


şirketin kuruluş tarihi

Medyada nasıl yer aldığı

personelin nitelikleri

halkla ilişkileri

Şirketin finansal gücü


Yanıt Açıklaması:

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ ŞİRKET İLE PROJE ORTAKLIĞI YAPMA ARZUSU
Sivil toplum kuruluşları itibarları ile varlıklarını sürdürebilirler. Bu nedenle bir projeleri varsa ve buna maddi-manevi destek arıyorlarsa bunun karşılığı yine itibarlı şirketler ol- malıdır. Kendi logolarının yanına iliştirilecek olan bir şirket logosu nedeniyle itibarlarına zarar gelmesini istemezler.

Öte yandan iyi bir fikri olan, toplum üzerinde etkisi büyük olacak bir projesi olansivil toplum kuruluşu iş ortaklığı veya sponsorluk için öncelikle kimin kapısını çalacaktır? Şüphesiz itibarlı olanların...

DİĞER İŞ SONUÇLARI

Medya mensuplarının söz konusu şirketin liderliğine, gönderdiği bilgilere güvenip gü- venmediği veya bu şirketi güvenilir bir haber kaynağı olarak değerlendirmesi bir başka iş sonucudur.

Taşrada iş yapan girişimcilerin söz konusu şirketin yetkili satıcısı olmak istemesi, ba- yilik için başvurmayı düşünmesi, tedarikçilerin şirkete olan uzun vadeli güvenleri neticesinde teknoloji yatırımı yapabileceklerini ifade etmeleri hep itibarla ilişkilendirilebilecek iş sonuçları arasındadır. İtibarlı şirketlerin itibarlı bayileri ve yetkili satıcıları olur diye bir zorunluluk yok ama bulunduğu yörede etkin ve saygın olan bir ticarethane sahibinin öncelikli tercihi itibarlı şirketler olabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum