İtibar Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1397498

İtibar yönetimi açısından bakıldığında bir şirketin ürün ve hizmetlerinin satışları ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Bir kereye mahsus üretim ve satışlar, şirketin yarınlarının güvencesidir. 

Tüketici değeri kısa vadeli bir bağlılık göstergesidir.

Aynı tüketici aynı ürünü tekrar tekrar satın alıyorsa bu bir değerdir.

Tüketici, ürünü satın alıyor ancak çevresine tavsiye etmiyorsa, o şirket için hem tüketicileri hem de satışları artıran bir eylemler bütünü yansıtıyor demektir.

Sadece pazarlamanın 4P'si tüketicinin aynı ürünü tekrar tekrar satın almasına, çevresine ve yakınlarına tavsiye etmesine neden olur.


Yanıt Açıklaması:

Aynı tüketici aynı ürünü tekrar tekrar satın alıyorsa bu bir değerdir. Dolayısıyla sorunun cevabı "C" seçeneğidir. 

Şirketler üretir ve satar. Ama bu bir kereye mahsus ise şirketin yarınlarının güvencesi değildir. Aynı tüketici aynı ürünü tekrar tekrar satın alıyorsa bu bir değerdir. Tüketici değeri uzun vadeli bir bağlılık göstergesidir. Hele bir de bu tüketici yakınlarına, çevresine bu ürü- nü tavsiye ediyorsa beraberinde o şirket için hem tüketici hem de satış adetlerini artıran bir eylemler bütünü yansıtıyor demektir. O hâlde pazarlamanın 4P’sinin dışında, ürünün itibar kriterlerini de kapsayan bir şekilde tüketici ile buluşması, tüketicinin aynı ürünü tekrar tekrar satın almasına, çevresine ve yakınlarına tavsiye etmesine neden olur.

Yorumlar
  • 0 Yorum