Kamera Tekniğine Giriş Deneme Sınavı Sorusu #580858

Kamera türlerinden hangisi yanlış eşleşmiştir?


Mekanik kameralar - İlk üretilen  kameralardır

Elektrikle çalışan kameralar - En çok akülerle çalışmaktadır.

Refleks kameralar - Günümüzde en çok tercih edilen kameralardır.

70 mm kameralar - Görüntü kalitesi en düşük olanlardır.

35 mm kameralar - En çok sinema sektöründe kullanılmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Mekanik kameralar, ilk üretilen kameralardır ve kameramanın kurma kolunu çevirmesi ile filmin kamera içinde akıtılması tekniğine dayanıyordu.

Elektrikle çalışan kameralar, çalışmak için bir güç kaynağına ihtiyaç duymaktadır. Zamanla güç kaynağını üzerinde taşıyan kameralar üretilmiştir. Aküler, kameralara hareket serbestliği vermektedir. Aküler hareketli kameralarda en çok kullanılan enerji kaynağı olmuştur. 

Netlik ve çerçeve kontrolü refleks kameralarda diğer kameralara oranla daha rahat yapılmaktadır. Bakaçtan görülebilen görüntü, objektiften geçerek filmin üzerine düşer, bu pozlanacak olan görüntüdür. Günümüzde tercih edilen ve üretilen kameralar refleks kameralardır. 

35 mm kameralar, sinema sektöründe en çok kullanılan film boyutu olan 35 mm film ile çalışmaktadır. Görüntüsü sinema perdesi boyutlarında büyütülmeye elverişlli olduğundan profesyonel çekimlerde kullanılır. Kullandığı film formatı da 35 mm dir.

70 mmlik kameralarda ise görüntü kalitesi, filmin boyutları büyüdükçe artmaktadır. 70 mm film kullanabilen kameralarla çekilen görüntü kaliteli olmasının yanı sıra pahalıdır. Film kamerasının içine giren film miktarı da arttığı için kameranın boyutları büyümekte, ağırlığı artmaktadır. Doğru cevap D'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum