Kamu Diplomasisi Ve Uluslararası Halkla İlişkiler Deneme Sınavı Sorusu #989956

Aşağıda verilen görevlerden hangisi Cumhurbaşkanlığı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile ilgili değildir?


Gerektiğinde yabancı ülke ve topluluklara yapılacak insani yardım ve teknik desteklerin koordinasyonunu sağlamak.

Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı düzenlemek

Yurtdışında kültürel işbirliği programları yürütmek ve gerektiğinde Türk kültürüyle ilgili faaliyet gösteren merkezlerle işbirliği yapmak.

Gerektiğinde uluslararası kuruluşlar ve bunların temsilcilikleriyle ortaklaşa projeler yürütmek.

Başkanlığın faaliyetleri kapsamında programa alınacak ülke ve topluluklara yönelik işbirliği ve yardım projeleri hakkında Danışma Kuruluna bilgi vermek.


Yanıt Açıklaması:

Gerektiğinde yabancı ülke ve topluluklara yapılacak insani yardım ve teknik desteklerin koordinasyonunu sağlamak; Yurtdışında kültürel işbirliği programları yürütmek ve gerektiğinde Türk kültürüyle ilgili faaliyet gösteren merkezlerle işbirliği yapmak;  Gerektiğinde uluslararası kuruluşlar ve bunların temsilcilikleriyle ortaklaşa projeler yürütmek; Başkanlığın faaliyetleri kapsamında programa alınacak ülke ve topluluklara yönelik işbirliği ve yardım projeleri hakkında Danışma Kuruluna bilgi vermek gibi görevler Cumhurbaşkanlığı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile ilgilidir. Ancak B seçeneğinde verilen “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı düzenlemek” görevi, Türkçe Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği faaliyet alanlarındandır. Dolayısıyla sorunun cevabı B seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum