Kamu Personel Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1235569

Aşağıdakilerden hangisi, amir durumundaki memurların ödev ve sorumlulukları arasında yer almaz?


Amiri oldukları kuruluş ve hizmet birimlerinde kanun ve diğer mevzuatla belirlenen görevleri zamanında yapmaktan sorumludurlar.

Amiri oldukları kuruluş ve hizmet birimlerinde kanun ve diğer mevzuatla belirlenen görevleri eksiksiz olarak yapmaktan sorumludurlar.

Amiri oldukları kuruluş ve hizmet birimlerinde kanun ve diğer mevzuatla belirlenen görevleri zamanında ve eksiksiz olarak yaptırmaktan sorumludurlar.

Maiyetindeki memurlarını yetiştirmekten sorumludurlar.

Astının yerine geçerek onun adına işlem tesis etmekten sorumludurlar.


Yanıt Açıklaması:

Devlet Memurları Kanunu, amir durumundaki memurların ödev ve sorumluluklarını özel olarak düzenlemiş ve genel olarak memurlardan farklı unsurları hüküm altına almış ve amir-memur ilişkisini belirli esaslara bağlamıştır (madde 10). Memurlar, “amiri oldukları kuruluş ve hizmet birimlerinde kanun ve diğer mevzuatla belirlenen görevleri zamanında ve eksiksiz olarak yapmaktan ve yaptırmaktan, maiyetindeki memurlarını yetiştirmekten, hal ve hareketlerini takip ve kontrol etmekten görevli sorumludurlar.” Böylece, amirler, başında oldukları kuruluş ve birimlerin hukuki olarak belirlenmiş görevlerini tam ve zamanında yapmak ve yaptırmaktan, aynı zamanda astlarını yetiştirmek ve kontrol etmekten sorumludurlar. Cevabımız E seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum