Kamu Yönetiminde Çağdaş Yaklaşımlar Deneme Sınavı Sorusu #374646

Kamu Performans Yönetimine ilişkin henüz mevzuat düzenlemesinin yapılmamış olması aşağıdaki sonuçlardan hangisini doğurmuştur?

 


Kamu Performans Yönetimi, kamu yönetimi kültürüne henüz girmemiş ya da kamu yönetiminde yeterince anlaşılmamıştır.

 

Kamu Performans Yönetiminde önemli bir yere sahip olan kurumsal, takımsal ve bireysel performans değerlendirmeleri açısından da, kamu kurum ve kuruluşlarının alıştıkları geleneksel yapıdan uzaklaşmak istemedikleri bilinmektedir. Çünkü, mevcut değerlendirme sistemi nerdeyse hiç işlemediği ya da işlevselliğini yitirdiği hâlde, uygulanmaya devam edilmektedir. Oysa, bu sistemden ne değerlendiren amirlerin ne de değerlendirilen memurların memnun oldukları düşünülmektedir

 

Kamu Performans Yönetiminde getirilen ölçütlerin adı çeşitli ortamlarda geçmekle birlikte, henüz bu ölçütlerin, özellikle kamuya has yeni ölçütlerin kullanımına ilişkin olarak, geleneksel kamu yönetimi anlayışına sahip kamu personelinin direnç gösterdiği görülebilmektedir.

 

Kamu Performans Yönetiminin sadece performans değerlendirme anlayışı getireceği yanılgısı söz konusudur. Oysa, Kamu Performans Yönetimi, performans değerlendirmesini farklı da olsa kapsamakla birlikte, getirilen esas yenilik performansın tüm kuruluşa egemen bir yönetim anlayışı olarak uygulanması gerektiğidir.

 

Kamu Performans Yönetimine uygun bir örgütsel yapı kurulamamıştır.

 


Yanıt Açıklaması:

Kamu Performans Yönetimine ilişkin henüz mevzuat düzenlemesinin yapılmamış olması Kamu Performans Yönetimine uygun bir örgütsel yapı kurulamamasına neden olmuştur. 

Yorumlar
  • 0 Yorum