Kamusal Halkla İlişkiler Deneme Sınavı Sorusu #1256117

I. Kamusal sektör ile özel sektör arasında bilgi yönetimi konusunda bazı farklılıklar bulunmaktadır. Kamusal yönetiminin kendine has bir takım özelliklere sahip olması bu farkı ortaya çıkarmaktadır. Bunlardan birincisi, kamu sektörünün vatandaşlar, devlet veya yerel yönetimler, özel şirketler, lobi grupları ve benzeri “paydaş”lara (stakeholder) bağımlı iken, özel sektörün ise “hissedar”lara (shareholder) bağımlı olmasıdır.

II. Kamu sektörü bir anlamda tekel sayılabileceği için bilgi yönetimi konusuna olan ilgisi rekabetçi üstünlük sağlamak gibi nedenlerle değil bilginin küreselleşmesi, insan ve sermayenin artması gibi nedenlerle bilgi yönetimine ihtiyaç duymaktadır.

III. Bilgi yönetimi kavramı öncelikle özel sektörde ortaya çıkmış, daha sonra kamu yönetiminde de bilgi yönetimi uygulamaları görülmeye başlanmıştır. Kamu yönetiminde bilgi yönetimi kavramı ve uygulamalarının gündeme gelmesi yeni kamu yönetimi uygulamalarının sonucunda olmuştur.

IV. Kamu yönetiminde bilgi yönetiminin kullanımı, özel sektöre açılmayı ve piyasalaşmayı, yurttaş olarak müşterilerin önceliğini ve performans odaklılığı, ağ yapılanmalarını ve öğrenen örgüt paradigmasının benimsenmesini kapsamaktadır.

V. Kamu sektöründe bilgi yönetimi konusu bazı unsurları içinde barındırmaktadır. Bu unsurlar bilginin yönetilmesinde en büyük etkisi olan unsurları oluşturmaktadır. 

Kamu Yönetiminde Bilgi Yönetimiyle ilgili yukarıdaki  bilgilerden  hangisi doğrudur? 


Yalnızca I

I, II, V

I, II, III, IV, V

III, IV, V

I, III, IV


Yanıt Açıklaması:

Kamu Yönetiminde Bilgi Yönetimiyle ilgili I, II, III, IV, V şıkkındaki  bilgilerin hepsi doğrudur. 

Yorumlar
  • 0 Yorum