Kamusal Halkla İlişkiler Deneme Sınavı Sorusu #1268563

I.Medyayı oluşturan kitle iletişim araçlarının her birinin kendine özgü bir yayın politikası vardır, bu da işin doğası gereğidir. 

II.Yayın organlarının okuyucuları izleyicileri kimlerdir, hangi gazeteleri okumakta, hangi televizyon ve radyoları izlemektedir. 

III. Medyada yazan köşe yazarı ve yorumcuların da, bazen gazetenin genel yayın politikasıyla paralellik de arzetmeyen, kendi görüş, fikir ve düşünceleri vardır. Aynı olayı farklı gazete yazarları değişik bakış açısıyla yorumlayabilirler.

IV. Gazeteler günlük yayınlanır ama haftalık gazeteler ve aylık dergiler de vardır. Televizyon ve radyoda da programlar içeriklerine ve amaçlarına göre belirli bir periyot içerisinde yayınlanırlar. 

V. Yayın organları birbirinden farklı teknik özelliklere sahiptir. Kimi ileri teknolojiyi kullanırken bazıları daha mütevazı bir teknolojik altyapıya sahiptir. Aynı şekilde dağıtım kanalları da yayın organlarına göre değişiklik arz etmektedir. 

Yukarıdakilerden  hangisi Medyanın Yayın Politikasının özelliklerinden biridir? 


Yalnızca I

I, III

II, IV

IV, V

I, II, V


Yanıt Açıklaması:

I ve III Medyanın Yayın Politikasının özelliklerinden biridir. II şıkkı Medyanın Okuyucu İzleyici Profili özelliklerinden , IV şıkkı Medyanın Okuyucu İzleyici Profili özelliklerinden, V şıkkı ise Medyanın Teknik Özelliklerinden biridir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum